Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stari Jankovci

Policajci poučavali građane o suzbijanju obiteljskog nasilja

silovanje
Davor Puklavec/PIXSELL
24.03.2014.
u 11:25

Policijske službenice za prevenciju su govorile o ulozi policije u suzbijanju nasilja nad ženama i predstavile zakonske odredbe vezano za problematiku nasilja u obitelji

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova općine Stari Jankovci, jedino takvo općinsko povjerenstvo u Vukovarsko-srijemskoj županiji priredilo je predavanje za građane na temu "Kako izaći iz obiteljskog nasilja?" na kojemu su govorile dvije policijske službenice za prevenciju Ureda načelnika PU Vukovarsko-srijemske i policijski službenik za maloljetničku delinkvenciju.

Policijske službenice za prevenciju su govorile o ulozi policije u suzbijanju nasilja nad ženama i predstavile zakonske odredbe vezano za problematiku nasilja u obitelji, statističke podatke PU vukovarsko-srijemske za 2013., dužnost policije u slučajevima nasilja u obitelji, vrste zaštitnih mjera i mjera opreza, savjeti žrtvi nasilja u obitelji kao i aktivnosti policijskih službenika u sklopu nacionalnog preventivnog projekta "Živim život bez nasilja".

Predsjednica Povjerenstva, Branka Lučić istaknula je da je ovo predavanje samo jedna u nizu aktivnosti koje ovo povjerenstvo planira u idućoj godini, te kako drži kako će se njihovom provedbom u nekim segmentima omogućiti bolje upoznavanje problematike ravnopravnosti spolova, što će pridonijeti učinkovitijem i ravnopravnijem ostvarivanju ljudskih prava te uklanjanju svih oblika rodno uvjetovane diskriminacije.

>> ‘Problemi civilnih žrtava guraju se pod tepih’

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije