Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAVJETODAVNA ULOGA

Poduzetnik Borojević o šeiku i kupnji udjela Fortenove: 'Da se bojim istrage, vjerojatno bi ostao u Dubaiju'

Zagreb: Miodrag Borojević dao je izjavu o preuzimanju Fortenove
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
07.11.2022.
u 14:57

Objasnio je da ga je arapski kupac koji je bio zainteresiran pitao za mišljenje o stanju i potencijalima kompanije, a pregovori su se vodili na relaciji Dubai-Moskva.

Miodrag Borojević, koji je savjetovao arapskog šeika oko preuzimanja ruskog udjela u Fortenovi, iz Dubaija se danas vratio u Hrvatsku. U zračnoj luci odgovarao je na pitanja novinara. Rekao je da je imao isključivo savjetodavnu ulogu po pitanju vrijednosti kompanije. Objasnio je da ga je arapski kupac koji je bio zainteresiran pitao za mišljenje o stanju i potencijalima kompanije, a pregovori su se vodili na relaciji Dubai-Moskva.

- Oni su ugovor zaključili. Struktura transakcije je takva da arapski investitor kupuje firmu d.o.o. u Moskvi koja je nositelj akcija kompanije u Amsterdamu. Oni tvrde da su oni za tu transakciju imali dozvole, da im nije trebalo ničije odobrenje - rekao je novinarima. 

Na pitanje je li transakcija bila nezakonita, odgovorio je da nije pravni ekspert. Da se boji istrage, rekao je, vjerojatno bi ostao u Dubaiju, gdje duže vrijeme boravi i ima kompaniju, piše HRT. - Arapski investitori već su krajem 2019. pregovarali, pa su se povukli jer je cijena tada bila previsoka. Krešimir Filipović je moj prijatelj i partner i s ovim nema nikakve veze - rekao je. 

Komentara 4

UL
UltrasI77
19:00 08.11.2022.

Gosp. Borojević je preživio niz svojih financijskih "gafova", pa će i ovaj.

LI
Linomedo
17:20 07.11.2022.

Obranili smo zemlju od krvoločnog neprijatelja, a sada zemlju predajemo ovakvim bezveznjacima da rade od nje što hoće. Nigdje nema nesposobnijih političara nego u Hrvatskoj!

SA
sani1
16:46 07.11.2022.

Hoćeš li reči da mu je možda sin? Budalaštinama u Hrvata nikad kraja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije