Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pakrac

Poduzetnički inkubator si osigurao 60 posto besplatne energije

pakrac
Ljiljana Marić
25.06.2013.
u 11:05

Nakon višemjesečne izgradnje u rad je puštena prva solarna elektrana u Pakracu koja služi za proizvodnju struje iz obnovljivih izvora energije

Nakon višemjesečne izgradnje u rad je puštena prva solarna elektrana u Pakracu koja služi za proizvodnju struje iz obnovljivih izvora energije. Izgrađena je na krovu  zgrade Poduzetničkog inkubatora Pakrac i ujedno je prva takva elektrana iz javnog sektora u Požeško-slavonskoj županiji.

-Projekt je realiziran uz financijsku potporu Ministarstva poduzetništva i obrta električne energije u iznosu od 210.000 kuna. Ukupna vrijednost projekta bez PDV-a je 220.000 kuna. Planirana godišnja isporuka električne energije u distributivnu mrežu iznosi 12.383 kWh i pokriva oko 60 posto potreba za električnom energijom zajedničkih dijelova građevine, odnosno za potrebe rasvjete, kotlovnice i klimatizacije – ističe Željko Žilić, voditelj inkubatora u Poduzetničkom centru Pakrac.

Podsjeća da su prošle godine u rad pustili i solarni toplinski sustav. Realizacijom ovih projekata pokazali, objašnjava, ekološku svijest kroz štednju goriva, ali i manjoj emisiji štetnih tvari u okoliš.

>>U Vukovaru sa radom započela prva solarna elektrana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije