Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igre prijestolja u monacu

Ubili bogatu nasljednicu zbog džeparca od 500.000 eura mjesečno

Helene Pastor
Foto: Screenshot/YouTube
21.09.2018.
u 18:46

Za vrijeme istrage, istražitelji su ozbiljno shvatili svoj zadatak te su preslušali čak tri i pol milijuna poziva

Prije četiri godine u Nici, dok je išla u posjet svom sinu koji je završio u bolnici, na ulazu je izvršen atentat na Helene Pastor i njenog vozača. 

Tko je Helene Pastor?

Kraljevska obitelj Grimaldi najpoznatija je monaška obitelj, a uske veze, kao i mjesto broj dva na ljestvici utjecajnosti u Monaku, ima obitelj Pastor iz koje potječe Helene.

Kako piše BBC, dobrim odnosima s obitelji Grimaldi, njen otac Gildo je 1966. od princa Rainera dobio dozvolu za gradnju nebodera uz obalu, ali ih nije prodavao već ih je davao u najam i tako godinama uzimao velike količine novca. Pametnim ulaganjem obiteljsko bogatstvo popelo se skoro do 20 milijardi eura

Ubojica u obitelji

Glavni osumnjičeni je Wojciech Janowski, Helenin zet i suprug njene kćeri Sylvie, koji je u vrijeme ubojstva bio poljski konzul u Monaku i koji je u početku priznao optužbe, ali kasnije je povukao priznanje. 

U optužnici se navodi da mu je biznis bio na rubu propasti, a kada je njegova supruga Sylvia oboljela od raka 2012. smatrao je da će ostati bez novaca koje je Helene isplaćivala na mjesečnoj bazi svojoj kćeri. Iznos "džeparca" bio je pola milijuna eura.

Za vrijeme istrage, istražitelji su ozbiljno shvatili svoj zadatak te su preslušali čak tri i pol milijuna poziva

Svakako im je pomoglo i svjedočenje same Helene Pastor koja je preživjela dovoljno dugo nakon atentata da istražiteljima da vrijedne informacije o napadačima. Vozač je preminuo nakon četiri dana. 

Janowski se za atentat obratio svom fitness treneru Pascalu Dauriacu, a on je suprugu svoje sestre Abdelkaderu Belkhatiru rekao kako bi trebao pronaći atentatore.

Osumnjičeni su Samine Aid Ahmed koji je zanijekao da je ispalio hice, a Al Hair Hamadi da je bio sudionik u ubojstvu. Njih je policija pronašla putem sigurnosnih kamera, mobilnih telefona i DNK pronađenog na bočici gela za tuširanje u jednoj hotelskoj sobi.

Komentara 7

Avatar ZLO
ZLO
01:59 22.09.2018.

Ajme smeća od članka i novina

Avatar Jean-Michel Nicolier
Jean-Michel Nicolier
07:08 22.09.2018.

Znaju li oni malo veći u VL, da im se čitav Balkan smije, imaju li oni bar jednog novinara "ako su to stvarno novinari" da zna svoj posao?

DS
ds
06:47 22.09.2018.

Ovaj clanak pisala je spodoba nakon sto je smrknila 0.5m bijelog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije