Naslovnica Vijesti Hrvatska

Plakati već tiskani: Učitelji i profesori idu u prosvjede?!

U studenom će se ići u vrijeme usvajanja proračuna u štrajk. Ali to neće biti kraj naših aktivnosti, najavljuje Villim Ribić
28. rujna 2012. u 18:24 14 komentara 12 prikaza
profesori prosvjed
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Velika vijeća svih školskih sindikata osnovnog, srednjeg, visokog obrazovanja i znanosti raspravljaju i odlučuju o sindikalnim akcijama koje će poduzeti nakon što im je Vlada otkazala Temeljni kolektivni ugovor, javlja HRT.

Plakati su tiskani, demonstracije će se održati sredinom listopada, a HRT neslužbeno doznaje kako je riječ o 11. ili 19. listopada.

>>Propalo mirenje: Učitelji i sestre ostaju bez božićnice

– U studenom, u vrijeme usvajanja proračuna krećemo u štrajk. Ali to neće biti kraj naših aktivnosti, najavljuje Villim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i visokog školstva.

>>Linić reže plaće učiteljima 10%. Stipić: Spremajte se za izbore!

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • KG002:

    Nadam se da će profesori djelovati složno. Zanima me dokle će gaziti i ponižavati našu prosvjetu? Sramota!!!

  • sestrićna:

    samo 100 000 ljudi može nešto napraviti na prosvjedima..ovako to ništa ne znači..

  • QuickPlayer:

    Podržavam Ribića i profesore. Ribić se za razliku od drugih sindikalnih uvlakača nije dao usjenjivati. I zašto bi profesori ispaštali zato što nas jeVlada Republike Hrvatske (HDZova ali ipak Vlada) dovela u ovu situaciju. Koliko ja znam, profesori nisu uništili ... prikaži još! gospodarstvo, prodali INA-u i HT, i nisu imali prilike uzimati milijunske provizije u namještenim poslovima. Ljudi, držite se.