Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIJANA PULJAK:

Pametno i FOKUS na izbore izlaze zajedno: Otvaramo put za jednu potpuno novu zemlju

Pametno i FOKUS na izbore izlaze zajedno
Foto: PIXSELL
1/5
12.05.2020.
u 12:10

- Na taj način otvaramo put za jednu potpuno novu zemlju - reče Marijana Puljak, dok je čelnik FOKUS-a Davor Nađi objasnio zašto su u toj stranci za suradnju izabrali baš Pametno.

Stranke Pametno i FOKUS dogovorile su zajednički izlazak na parlamentarne izbore. Priopćili su to danas iz obiju stranaka ističući kako će njihova suradnja građanima pružiti mogućnost izbora novih političkih snaga koje mogu osigurati potpuni zaokret i izgradnju nove Hrvatske. 

- Hrvatska se trenutačno nalazi na dnu EU, a nužne promjene mogu joj osigurati samo novi ljudi i nove politike. HDZ i SDP su imali brojne prilike da osiguraju napredak ovom društvu, no sve su ih upropastili. Upravo zbog njih Hrvatska se danas nalazi na dnu Europe i zato građanima želimo ponuditi pravu alternativu i HDZ-u i SDP-u koja se neće bojati provoditi konkretne reforme. Mnogi ovih dana tvrde da predstavljaju alternativu, ali za razliku od njih, mi se u svom političkom djelovanju nikada nismo kompromitirali lažnim obećanjima niti političkim kalkulacijama. Zagovaramo vrijednosti liberalne demokracije i želimo moderno i tolerantno građansko društvo koje štiti manjine, poštuje različitosti i ljudska prava - kazala je predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak dodajući da sa strankom FOKUS dijele iste vrijednosti okupljajući političke snage centra koje žele preusmjeriti Hrvatsku prema modernom, progresivnom i ekološki osviještenom društvu. Pritom je napomenula da poštuje iskustvo upravljanja lokalnim jedinicama koje su pokazali članovi FOKUS-a. 

- Na taj način otvaramo put za jednu potpuno novu zemlju - reče Marijana Puljak, dok je čelnik FOKUS-a Davor Nađi objasnio zašto su u toj stranci za suradnju izabrali baš Pametno. 

- Pametno vrlo ozbiljno shvaća politiku, što izuzetno cijenimo. Njihova principijelnost i naša usmjerenost prema rezultatima koju smo pokazali iskustvom u gradovima poput Svete Nedelje, Pirovca, Slatine, Svetog Ivana Zeline, Dugog Sela i drugdje su odličan spoj. Produktivnost, porezno i regulatorno rasterećenje, transparentnost i podizanje kvalitete života koje smo uspješno realizirali u svojim sredinama želimo preslikati i na nacionalnu razinu. U aktualnoj sveopćoj krizi država treba stručne i odgovorne ljude. Do Božića će n burzi završiti 400 tisuća nezaposlenih kojima treba što prije pomoći, a FOKUS je u gradovima i općinama već dokazao da zna privlačiti investicije i otvarati nova radna mjesta - rekao je Nađi. 

U svom su  zajedničkom priopćenju Pametno i FOKUS podsjetili kako je njihova suradnja započela realizacijom projekta "Kalkulator javnog duga" kojim je građanima omogućeno da testiraju predložene mjere Vlade za pomoć gospodarstvu, kao i vlastite ideje o tome što bi trebalo mijenjati. 

Komentara 5

AN
aniva
12:12 12.05.2020.

Za neku novu zemlju.....hahahah .....

Avatar rubinet
rubinet
12:30 12.05.2020.

"Otvaramo put za jednu potpuno novu zemlju"...za koju zemlju? Bez Boga i bez nacije.

Avatar southman
southman
12:13 12.05.2020.

Koju novu zemlju ? SFRJ ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije