Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SINGAPUR

Otkriven sadržaj dokumenta: Evo što su potpisali Donald Trump i Kim Jong-un

Donald Trump drži dokument
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
12.06.2018.
u 09:26

Trump je prije potpisivanja rekao da je povijesni summit s Kimom prošao bolje nego što je itko očekivao.

Kum je rekao da će svijet vidjeti veliku promjenu. "Odlučili smo ostaviti prošlost iza sebe", kazao je Kim Jong Un odmah nakon što je s Donaldom Trumpom potpisao dokument u Singapuru. Nitko nije znao što su točno potpisali dužnosnici SAD-a i Sjeverne Koreje, no Trump je samo kazao kako je riječ o vrlo važnom dokumentu.

Reuters je došao u posjed dokumenta u kojem se nalaze četiri točke.

1. Sjedinjene Države i DPRK obvezuju se uspostaviti nove odnose između dviju zemalja sukladno želji naroda za postizanje mira i prosperiteta.

2. SAD i DPRK udružit će napore kako bi izgradili trajni i stabilni mirovni režim na Korejskom poluotoku

3. Potvrđuje se Panmunjomska deklaracija potpisana 27. travnja 2018. godine, prema kojoj se DPRK obvezuje na potpunu denuklearizaciju Korejskog poluotoka

4. SAD i DPRK obvezuju se da će organizirati povratak posmrtnih ostataka ratnih zarobljenika i onih koji su nestali u akciji, uključujući i onih koji su već identificirani.

Donald Trump drži dokument
1/7

U dokumentu također stoji kako su se predsjednici država obvezali provoditi odredbe u ovoj zajedničkoj izjavi i to potpuno i brzo. Obvezuju se i održavati pregovore koje će voditi Mike Pompeo i relevantni visoki dužnosnik Sjeverne Koreje, i to što prije.

Također piše kako su se obvezali na suradnju u razvoju novih odnosa između država i u promicanju mira, prosperiteta i sigurnosti Korejskog poluotoka i svijeta.

Trump je prije potpisivanja rekao da je povijesni summit s Kimom prošao bolje nego što je itko očekivao . 

Dvojica državnika prošetala su vrtovima singapurskog hotela nakon ručka. 

"Veliki napredak, stvarno je bilo vrlo pozitivno. Bolje nego što je itko očekivao", rekao je Trump. 

Donald Trump drži dokument
1/34

Komentara 64

TR
trumpveliki
09:34 12.06.2018.

Trump mjenja svijet.Zaustavlja ljevičare i prebacuje njihove laži u povijest.

KM
kmerotrijeb
09:42 12.06.2018.

Stvarno mu nije lako raditi uz zločinačke leftardske medije i brdo problema koje je naslijedio od garavog nobelovca... Ali riješio čovjek Siriju, Kima, američka nezaposlenost najmanja u povijesti, još samo treba sredit zloćudnu njemačku babu i Amerikanci mu slobodno mogu dići spomenik

FA
fake
10:03 12.06.2018.

Dobra je ova stvar, dobro je ovo što se desilo.Za svaku pohvalu.Uvijek su bolji potpisi za mir nego za rat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije