Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTORI EKSPERTIZA

Omejec i Derenčinović nisu razgovarali s Mamićem

Zdravko Mamić
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/4
14.06.2019.
u 12:35

Iako je Mamić govorio da su mu Derenčinović i Omejec govorili da druga optužnica protiv njega neće biti potvrđena to se ipak dogodilo

Zdravko Mamić je novinarima u BiH u povodu novog zahtjeva za izručenje iz Hrvatske rekao da su ga “pravni autoriteti poput profesora Davora Derenčinovića i Jasne Omejec uvjeravali kako druga optužnica protiv njega pred Županijskim sudom u Osijeku neće biti potvrđena, no na kraju se to ipak dogodilo”, kako su prenijeli brojni portali kod nas i u BiH.

Dok se neki pitaju kako je moguće da ugledni profesori takvo što mogu tvrditi makar i samo pred Mamićem, upućeniji su pretpostavili da je riječ o Mamićevoj interpretaciji ustavnopravne i kaznenopravne ekspertize koje su dvoje spomenutih profesora zagrebačkog Pravnog fakulteta te još nekolicina drugih profesora radili na traženje Mamićeva odvjetnika Veljka Miljevića.

GALERIJA Mamića fotografirali u BiH, svi su primjetili ovaj neobičan detalj

Zdravko Mamić
1/9

Odvjetnik Miljević još je lani i u intervjuu za Večernji list rekao da je te ekspertize, kao i mišljenja drugih pravnih stručnjaka, koristio kako bi potkrijepio tezu da Sven Mišković nije bio ovlašteni uskočki tužitelj koji je mogao potpisati optužnicu protiv Mamića.

 

Prof. dr. sc Derenčinović potvrdio je da je uz kolegu s fakulteta potpisao pravnu ekspertizu u kojoj je iznio svoj stručni stav o pravnim pitanjima, ali navodi da nije nikad, pa ni u tom slučaju, uvjeravao ikoga u bilo što niti mu takvo što pada na pamet.

“S gospodinom Mamićem nikad se nisam susreo niti sam s njim osobno razgovarao o ikakvoj optužnici”, rekao nam je Derenčinović. Prof. dr. sc. Omejec kratko nam je odgovorila: “Ne znam ni o kojem predmetu govori g. Mamić ni o čemu je riječ. Nikada ništa u tom smislu nisam rekla nikome. S gospodinom Mamićem nemam nikakvih kontakata”, odgovorila nam je prof. Omejec.

Komentara 4

Avatar nekakav
nekakav
13:27 14.06.2019.

čim se vadi ovakva teška artiljerija, spominju vrhunski pravni stručnjaci, profesori, koji rade ekspertize i mišljenja, jasno je da se mamića uskoro bude gledalo u našoj hr buksi. sad iz konteksta izvlačiti neke dijelove nekakvih mišljenja, je smiješno. mamiću, žao mi je, ali dobro nam se vratio. badava tvoj nos u nogometu, uspjeh ti u hrvatskoj nikad nitko nije oprostio. :)

DU
Deleted user
13:35 14.06.2019.

Znači ta legenda i ljudina fejka njuvsove...baš je ljudina i legenda, i sve nas lijepo nabije...

MI
miholjčan
13:52 14.06.2019.

Tko organizira proslave rođendana Kolindi, taj može razgovarati sa bilo kime.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije