Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAŽNI ZATVOR

Obrana uhićenog suca Kovačića: Više sam bio pijan nego trijezan

kovacic
Nikola Cutuk/PIXSELL
22.02.2021.
u 21:59

Kovačiću, koji je iznio obranu i priznao, istražni zatvor određen je zbog opasnosti od ponavljanja djela

To što ste napisali i za što me sumnjičite, to je sve istina. No ja za pola toga nemam pojma da se događalo, jer sam bio više pijan nego trijezan – branio se, kako se neslužbeno se doznaje, Mihael Kovačić, sudac Trgovačkog suda, koji je prošli tjedan s još 12 osoba uhićen zbog sumnje da su 12 godina iz stečajnih masa poduzeća čije je stečajeve Kovačić vodio izvukli oko 30 milijuna kuna.

Kovačiću, koji je iznio obranu i priznao, istražni zatvor određen je zbog opasnosti od ponavljanja djela, a kako je sam tražio da ga se razriješi sudačke dužnosti, sudac prestaje biti 30. travnja.

kovacic
1/7

Što znači da nakon 30. travnja neće postojati opasnost da ponovi djelo pa bi iz Remetinca mogao relativno brzo izaći. Neslužbeno se doznaje da je istražiteljima objašnjavao i da je razrješenje tražio ne zato što je saznao da je meta istražitelja, nego zato što se od svega – umorio.

Branio se da je to što je on radio – prebacivao depozite s računa suda na račune javnih bilježnika – rade svi, a istražiteljima je navodno i spotaknuo da im je dugo trebalo da ga razotkriju!? U međuvremenu s njim je pritvorena i njegova bliska suradnica Aleksandra Mažić te stečajni upravitelji Branko i Iva Petanjek, a svim osumnjičenicima prema nalogu suda blokirana je i imovina.

 

Komentara 35

DA
Daniel05041986
22:46 22.02.2021.

Kolike milijune bi otuđio da je bio trijezan. Prokleti alkohol, čovjeku uništio karijeru

AN
angeomihael
22:07 22.02.2021.

Sutkinja mi prije 10 .g rekla da su svi ama baš svi sudci i advokati korumpirani.Vukovarska.Zg.Otišla žena tad na selo se jer ne može slijediti Lucifera.

NO
nolimits930
22:47 22.02.2021.

pa ček jel ovo moguce ??? pa ovo da je iz alana forda bilo bi previše, pa ovi harače a stoka sitnog zuba sve guta....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije