Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAČINE 3,2 STUPNJEVA

Novi potres u Zagrebu: 'Jedan od najjačih nakon onog velikog'

Novi potres u Zagrebu
Foto: EMSC
1/3
23.04.2020.
u 09:58

– Jedan od najjačih nakon onog velikog – svjedoči jedan od stanovnika na Twitteru

U četvrtak oko 9:50 dogodio se novi potres na zagrebačkom području jačine 3.2 po Richteru. Epicentar je bio u blizini Markuševca, javlja Seizmološka služba RH.

"Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske jutros su zabilježili dva potresa kod Markuševca. Prvi se dogodio u 9 sati i 52 minute, a drugi u 9 sati i 59 minuta. Prvi potres bio je umjeren, magnitude 3.2 prema Richteru, intenziteta u epicentru IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice i osjetio se diljem Zagreba i okolice. Drugi potres bio je slab, magnitude 2.3 prema Richteru, intenziteta u epicentru III stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice te se osjetio u epicentralnom području i sjevernom dijelu Zagreba", izvijestila je seizmološka služba.

>> VIDEO Zastupnike u Saboru jutros je uznemirio potres u Zagrebu

Podaci EMSC-a malo se razlikuju. Na svojim stranicama izvijestili su da se radi o potresu jačine 3.5 stupnjeva.

Zagrepčani javljaju da se osjetio u raznim dijelovima grada, da je bio prilično jak te da je tutnjava bila glasna. Mnogi su iznenađeni jačinom potresa jer su imali osjećaj kao da se radi o jačem.

"Jedan od najjačih nakon onog velikog", "Knjige su letjele s polica", svjedoče korisnici Twittera.

"U dva dijela. Prvo jači, a zatim slabiji", "Nekoliko sekundi snažnog podrhtavanja s glasnim zvukom", "Čaša je pala sa stola", stoji u nekim od mnogobrojnih dojava građana na stranicama EMSC-a.

EMSC javlja kako njihov server ponovno nije izdržao veliku navalu dojava koje su uslijedile pa stranica privremeno nije bila dostupna. Na Twitteru su pokušali umiriti građane.

– Sam potres magnitude 3.5 je mali, u osnovi 1000 puta manji od glavnog udara. Ali lokalno može stvoriti značajno podrhtavanje. Nadamo se da vam je ovo pomoglo – napisali su.

FOTO Zagreb prije i poslije potresa

Novi potres u Zagrebu
1/4
Ključne riječi

Komentara 27

ZB
Zoki-Bijela
10:06 23.04.2020.

Pa dosta vise....

DU
Deleted user
10:22 23.04.2020.

gadan udar

Avatar Asterix
Asterix
10:45 23.04.2020.

Do kad će potresi, zna li se šta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije