Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIVA PRIČA

Nigerijac i Filipinka se upoznali u Egiptu, a onda iz BiH preselili u Zagreb: 'Za nas je Hrvatska vrh'

HRT
22.05.2024.
u 12:44

Kad mi je on to prvi put rekao, počeo sam čitati o Hrvatskoj i zaključio sam da bi Hrvatska bila idealno mjesto za nas. Ovamo smo se doselili 2017. godine i odlučili da ćemo ostati zauvijek, ispričao je Carlos iz Nigerije

Dolaze iz Nigerije i Filipina, upoznali su se u Egiptu, sina dobili u BiH, a sada žive u Hrvatskoj - ukratko je priča zanimljivog para Arcely Sescon i Carlosa Opare koji je za HRT ispričao kako je došlo do toga da danas žive u Zagrebu. Sve je započelo s nogometnom karijerom koja je Carlosa odvela u Egipat, a Arcely je upoznao jer su živjeli u istoj ulici. 

- Arcley je zapravo malo duže živjela u Egiptu. Ja sam tamo proveo oko osam godina. Htio sam napustiti Egipat, počeo sam razmišljati o tomu jer život ondje više nije bio tako siguran za kršćane. To je za mene bio znak da je vrijeme da se odselimo. U Bosni i Hercegovini sam već gostovao i za mene je ta zemlja bila sigurnije mjesto. Život u Europi sam smatrao najsigurnijim - kazao je. 

- Ali kad sam se preselio u BiH, čuo sam da ni tamo nije toliko stabilno. Ima puno političkih previranja. Direktor mog kluba mi je predložio da se preselimo u Hrvatsku. Kad mi je on to prvi put rekao, počeo sam čitati o Hrvatskoj i zaključio sam da bi Hrvatska bila idealno mjesto za nas. Ovamo smo se doselili 2017. godine i odlučili da ćemo ostati zauvijek. Hrvati su jako gostoljubivi, prijateljski nastrojeni i ovdje osjećam mir, osjećam se sigurno. Kad izlazimo noću, nema nikakve opasnosti. To me oduševljava. To je posve drugačije iskustvo nego u nekim drugim zemljama u kojima sam prije živio - kaže Carlos.

Hrvatsku je jako zavoljela i Arcely koja smatra kako je ona idealna za obitelj. 

POVEZANI ČLANCI:

- Vrlo smo aktivni u crkvi. Otkad smo se doselili ovamo, tražili smo crkvu. Danas pjevam u zboru tijekom misa koje se izvode na engleskom jeziku - na Jordanovcu i crkvi sv. Blaža. Carlos je i ministrant tako da i on sudjeluje u crkvenom, a i naš sin Carl Lewis također. Cijela obitelj je uključena u crkveni život i vjerski život, a tako je bilo i prije u Egiptu - kaže, te dodaje kako je poslom zadovoljna, ali bi plaća mogla biti bolja. 

Planiraju li ostati u Hrvatskoj do kraja života?

- Milijun posto sam siguran da želim ostati u Hrvatskoj do kraja života zajedno sa svojom obitelji. U Hrvatskoj je miran život i mi se ovdje snalazimo i time smo zadovoljni. Ta sigurnost mi je najvažnija. Moji prijatelji žive diljem svijeta, i kao profesionalni nogometaš sam živio diljem svijeta, i mogu vam reći da je za mene Hrvatska vrh - poručio je Carlos.

>> VIDEO Mještani pale svijeće za poginulu djevojčicu u Dugom Selu

Komentara 1

DM
D'Mich
16:42 22.05.2024.

10 ovakvih nama a zauzvrat mi njima 100 hrvata koji mrze ujutro ćaću a popodne mater. Ja sam za to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije