Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Neke grupe žele profitirati na Todorićevu slomu'

Nikola Grmoja, politički tajnik Mosta, govori o lex Agrokor, povjerenstvu za Agrokor...
13. listopada 2017. u 00:00 6 komentara 1953 prikaza
naslovnica
Foto: VL

Uime Mosta član ste saborskog istražnog povjerenstva o Agrokoru, što očekujete od tog povjerenstva, dosad su sva ta tijela bila samo politička pozornica?

Ivica Todorić SUDBINA UPRAVE Što će se dogoditi s čelnim ljudima Agrokora?

Nadam se da će povjerenstvo barem omogućiti da stvari koje su se događale u Agrokoru postanu predmet javnosti i da dođu svjedoci vremena i pomognu nam rasvijetliti situaciju. Ne uzdam se u zaključke povjerenstva jer HDZ i SDP u njemu imaju većinu. Borić je najavio stav HDZ-a – ako se pokrene kazneni postupak, povjerenstvo treba prestati s radom. To je smiješan argument jer se ne bavimo kaznenom odgovornošću Ivice Todorića i uprave Agrokora u lažiranju bilanci, nego okolnostima koje su dovele do stvaranja takvog Agrokora. Očito je namjera HDZ-a opstruirati rad povjerenstva.

Koga ćete vi kao Mostov predstavnik u povjerenstvu pozvati kao svjedoka?

Predložit ću sve šefove institucija o kojima je Most govorio i protiv kojih smo podigli kaznene prijave, a još ću inzistirati da svjedok bude i Božo Petrov jer je jedini sudionik priče o Agrokoru koji je detaljno ispričao što se događalo u razdoblju do donošenja lex Agrokor.

>>Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Tužio majku jer ga nije uzdržavala, ona mu mora platiti 50.000 kn

>>Frane Staničić: Sekularizam je u Hrvatskoj politički projekt u kojem nema tolerancije

>>Michelinovi inspekori tajno obilaze restorane po Istri, Zagrebu...

>>Nikita Glasnović: Želim u Hrvatsku. Da bih nastupala u Švedskoj, morala sam konobariti

>>Springsteen za 5 koncerata zaradio 2,3 milijuna dolara

naslovnica | Autor : VL Foto: VL

Nikola Grmoja Sjednica sabora Nikola Grmoja: Što je bilo prije lex Agrokora? Premijera to očito ne zanima Glasovanje o Istražnom povjerenstvu za Agrokor i novim sucima Ustavnog suda IVAN HRSTIĆ Ako išta veže HDZ i SDP, to je Agrokorzilla

VIP izdvaja za Vas

  • MrkiMedo:

    4 milijuna stanovnika Hrvatske znaju da je Todoric (gotovo) na poklon dobivao razne firme kao Belje, PIK Vrbovec itd. To je odgovaralo i vlastima, jer se time, navodno, spasavalo radna mjesta. Najvjerojatnije je osim Todorica jos netko "jamio", ali tu ... prikaži još! se radi o stotinama osoba koje su bile involvirane. A kako znamo da "stotine osoba" nakon silnih ovih godina ne mogu i nece biti kaznjeni (ukljucujuci Todorica), cijela ova predstava sa istraznim povjerenstvom je "trla baba lan". Citati cemo i gledati na TV jednu politicku trakavicu koja samo nekima sluzi za politicku promociju. Jer u zivotu nisu nista drugo radili. Niti znaju sto drugo raditi. Umjesto da naprave istrazno povjerenstvo o iseljavanju, bolje reci egsodusu Hrvata u inozemstvo, te da ispitaju da li se radi nesto po tom pitanju, da bi se to sprijecilo.

  • miki45:

    javna tajna da todoric nekome smeta a to znaju u vladi jer sve su dojdesi pokrali oteli sada jos todoricevih par firmi da drpe i gotova hrvatska vec otimaju na razne nacine od struje plina zaznih nadoknada Koje ustvari ne ... prikaži još! postoje i tako redom

  • Artukovic:

    Ajde vise nepisite o nekim marginalcima.Pa ko ista pita bivseg predsjednika mjesnog odbora osim vas?