Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rusija

Na redu saslušanje u žalbenom postupku za Pussy Riot

pussy riot (1)
Reuters/PIXSELL
01.10.2012.
u 08:20

Ruska pravoslavna crkva priopćila je da njihovo djelo ne može ostati nekažnjeno, no, ako iskažu pokoru, to ne bi trebalo proći nezapaženo. Međutim njihovi odvjetnici kazali su kako sumnjaju da će žalba biti uspješna

Na ruskom sudu na redu je saslušanje u žalbenom postupku za tri članice benda Pussy Riot koje su u kolovozu osuđene na dvije godine zatvora zbog prosvjeda protiv vlasti u moskovskoj katedrali, javlja BBC.

Ruska pravoslavna crkva priopćila je u nedjelju da bi popustljivost prema članicama benda bila moguća ako bi se pokajale zbog onoga što su nazvale ''punk-molitvom''. Međutim njihovi odvjetnici kazali su kako sumnjaju da će žalba biti uspješna. Tri članice benda proglašene su krivima za ''huliganizam motiviran vjerskom mržnjom'' u kolovozu. Njihovo zatvaranje izazvalo je osudu u mnogim dijelovima svijeta.

Ruska pravoslavna crkva priopćila je da njihovo djelo ne može ostati nekažnjeno, no, ako iskažu pokoru, to ne bi trebalo proći nezapaženo. Crkva iskreno želi pokajanje onih koji su oskvrnuli sveto mjesto, priopćio je glasnogovornik Crkve. Odvjetnici članica benda kazali su da se njihove klijentice neće pokajati ako to znači priznanje  krivnje.

Medvedev: Članice Pussy Riota treba pustiti iz zatvora

 

Komentara 2

IR
irani
15:51 01.10.2012.

Nemaju se za sto pokajati.

MI
milenadabic
18:42 01.10.2012.

Objavite tekst te pjesme protiv Putina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije