Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dovoljno su kažnjene

Medvedev: Članice Pussy Riota treba pustiti iz zatvora

Dmitrij Medvedev
AFP
13.09.2012.
u 10:15

Uvjetna kazna, uzevši u obzir vrijeme koje su provele u pritvoru, bila bi sasvim dovoljna, smatra Medvedev

Ruski premijer Dmitri Medvedev pozvao je rusko pravosuđe da oslobodi tri članice feminističkog punk-benda Pussy Riot.

– Zgrožen sam onim što su učinile, njihovim izgledom, histerijom koja je uslijedila, ali smatram da je produljenje njihove zatvorske kazne neproduktivno. Uvjetna kazna, uzevši u obzir vrijeme koje su provele u pritvoru, bila bi sasvim dovoljna – smatra Medvedev.

Ipak, pobornici pokreta Pussy Riot brzo su odbacili njegove izjave, prenosi Guardian, jer se Medvedev i prije pokušavao "umiliti" ruskim liberalima, ali njegova obećanja ostala su neispunjena.

Podsjetimo, tri članice Pussy Riota, Nadežda Tolokonjikova (22), Ekaterina Samucevič (29) i Marija Aljohina (24), zbog "grubog narušavanja društvenog poretka" i huliganizma motiviranog religijskom mržnjom osuđene su na dvije godine zatvora. Tijekom prosvjeda u sabornoj crkvi u središtu Moskve pjevale su “Majko Božja, spasi nas od Putina”.

>>Pussy Riot u novom spotu: Nikada se nećemo prestati boriti

Ključne riječi

Komentara 9

OL
olovka
10:54 13.09.2012.

sve one koje placa amerika (posebno te neke nevladine organizacije) ne drzati u zatvoru ali ih na ulici mlatita ka pravu stoku .

ME
Mount ElbrUs
11:08 13.09.2012.

S ovom politikom tzv zapad citaj UKUSA zemlje pravu sistem ili zljeb u Rusiji a da se obeshrabriva biti dobar gradjanin i da je pozeljno ici kracim putem u zivotu da bi covjek nesto postigao za vrijeme svog kratkog zivota. Pussy Riot su vec napravili od imena brand i zastitili ga, kad izadju iz zatvora evo ti slave i novaca jerbo ima uvijek olosa koji ce se prljepiti uz njih. Zasto bi covjek isao raditi u supermarket, Djure Djakovic ili neku marinu kad postoji kraci put? Ako zakon to dozvoljava onda ce i drugi slijediti......jao se tom drustvu i zajednici.

ME
Mount ElbrUs
10:51 13.09.2012.

Ove clanice Pussy Riot su u zatvoru radi dva razloga jedan je da ih se kazni i da sluzi kao opomena drugima da takve stvari po crkvama, sinagogama ili dzamijama se ne radu. Drugi razlog je da ih se zastiti da se ne ponovi kao ono sto je bilo u Libiji s americkim ambasadorom. Medvedev bi trebao znati da se u demokraciji on nema sto mijesati u pravosudne organe...ukratko on je glupan a dobro je za rusku naciju da on nije predsjednik a da sam ja na mjestu Putina dao bi mu nogu u guzicu i nek i on ide u Izrael.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije