Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hajdaš u inspekciji

Na madracu 300 metara od obale i nije im jasno što su to loše učinili

hajdaš,more,madrac (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/9
28.07.2012.
u 19:12

Osim nepromišljenog para, načelnik Lučke kapetanije Robert Baljkas napisao je kaznu za prebrzo glisiranje. – To su te rizične situacije koje želimo spriječiti ovakvim akcijama – rekao je ministar pomorstva Siniša Hajdaš Dončić

– Pa vaše je more takvo da se uvijek vozi manje od 300 metara od obale. Puno je otoka, hridi, uvijek si negdje blizu obale. Ovo što tražite nije normalno i realno – prosvjedovao je jedan Slovenac kojega je patrola Lučke kapetanije Šibenik zaustavila zbog prebrze vožnje kroz prolaz između otočića Lukovnika i Logoruna ispred Tribunja. Robert Baljkas, načelnik odjela prometa u Lučkoj kapetaniji Šibenik, bio je neumoljiv i napisao globu od 1100 kuna. – Otiđite u šibenski kanal, plovila svih veličina i brzina kao da se utrkuju, a kontrole niotkud – prigovarao je Slovenac.

I baš kad mu je načelnik Baljkas uzeo dokumente, iza krme patrolnog broda “Šibenik“ dvoje avanturista na zračnom madracu. Mladić i djevojka, stranci, u čudu gledaju ne shvaćaju što su napravili, a bili su više od 300 metara udaljeni od tribunjske plaže, u “sendviču“ glisera, jedrilice, koče....

– Nisu nepromišljeni samo nautičari nego i kupači. Pogledajte samo ovo dvoje, ona se veselo smiješi, on ne razumije o čemu je riječ – ljutio se Baljkas i objašnjavao kako smo upravo na mjestu na kojemu se prije tri godine dogodila nesreća u kojoj je poginuo hrvatski ronilac, a kapetan plovila, stranac, koji ga je pokosio, nije se ni zaustavio. Do danas nije otkriveno tko je upravljao gliserom.

>>Nadzor plovila na Jadranu - dva milijuna kuna od naplaćenih kazni

– To su te rizične situacije koje želimo spriječiti ovakvim akcijama – komentirao je ministar pomorstva i prometa Siniša Hajdaš Dončić, koji se u Vodicama priključio akciji “Sigurnost na moru“ koja se provodila duž obale sa 28 plovila Lučke kapetanije.

S predstavnicima Kapetanije ministar je razgovarao o sezoni i problemima s kojima se susreću u poslu, a jedan od većih je nedostatak ljudi.

– U operativnom planu koji Uprava za pomorstvo priprema s Ministarstvom financija rješavat ćemo problem ljude koji sezonski rade na ugovor o djelu, a ima ih 60-ak. Oni već jesu u sustavu i mi ih želimo zaposliti – zaključio je ministar.

Komentara 26

CH
christiano
18:34 29.07.2012.

načelnik baljkas čuva državni poredak republike hrvatske

BI
billynik
19:23 28.07.2012.

E sad kad je došao ministar sve će biti u redu.

HO
Hoch03
15:54 29.07.2012.

Sultan terba jos jednom procitati tekst--

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije