Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moraju platiti 5,9 milijuna kuna

Nakon 9 godina parničenja Miroslav Maškarin dobio spor protiv KBC-a Rijeka i države

miroslav maškarin
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
28.12.2015.
u 14:00

Maškarin je danas stopostotni invalid kojemu je za 85 posto smanjena životna aktivnost.

Presudom Općinskog suda u Rijeci Miroslavu Maškarinu, mladiću s Raba koji je u srpnju 2006. godine nakon operacije slijepog crijeva u riječkom KBC-u izgubio nogu, KBC Rijeka i država dužni su na ime naknade štete isplatiti iznos od  5,994,759,31 milijuna kuna. Troškove postupka u iznosu od 1,1 milijun kuna sud je naložio da solidarno plate KBC Rijeka i država. 

Ova je presuda objavljena danas, nakon devet godina sudske rasprave koja se vodila po tužbi Maškarina i članove njegove obitelji koji su tražili naknadu materijalne i nematerijalne štete u iznosu od 13 milijuna kuna smatrajući da bi tim iznosom bile podmirene sve mladićeve životne potrebe do 72. godine života kao i da bi se nadoknadio pretrpljeni strah, bol i invalidnost.

Maškarin je danas stopostotni invalid kojemu je za 85 posto smanjena životna aktivnost.

>> Maškarin traži da mu država plati 13,1 milijun kuna

Komentara 12

SB
sbiki13
14:24 28.12.2015.

Konaćno da je naše sudstvo došlo ksebi da nemože baš sve kako suci žele drago mi je da je Maškarin dobio presudu treba biti strpljiv i pošten a suci koji su to ometali neka im je na duši-

DU
Deleted user
15:07 28.12.2015.

Bolje ikad nego nikad! Ali malo je to u odnosu na činjenicu da od te šlampave nazovi operacije nije mogao napraviti ništa što su njegovi vršnjaci radili. Malo je to za sve što ga još čeka u životu. Ima li netko tko bi se sa njim mijenjao?

MA
mamuti
15:07 28.12.2015.

Svim sudcima i vjestacima dati odkaz i zabranu rada u svojoj struci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije