Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lažna obveza testiranja

Ministarstvo upozorilo: 'Ne nasjedajte, šire lažne vijesti zbog stvaranja panike'

16.08.2020.
u 17:23

Iz Ministarstva napominju kako će poduzeti sve potrebne aktivnosti uključujući podnošenje prijave protiv nepoznatog počinitelja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja upozorilo je na širenje lažne poruke vezane uz obvezu testiranja svih zaposlenih u obrazovnom sustavu. Tvrde kako je poruka poslana s ciljem zbunjivanja javnosti i širenja neistinitih informacija. 

Sadržaj lažne poruke prenosimo u cijelosti:

"Poštovani,

vezano za trenutnu situaciju oko korona virusa (COVID 19), obavještavamo Vas da se uvodi obvezno testiranje na isti. Testirat će se sve osobe koje su zaposlene u obrazovnom sistemu (škole, vrtići...), a posebna pozornost obratit će se na one osobe koje su preboljele korona virus. Takve osobe će morati raditi s djecom po posebnom režimu, odnosno bez pristupa djeci neko vrijeme.

Molimo da što prije obavijestite Vaše zaposlenike te ih pošaljete na testiranje čim prije. 

Srdačan pozdrav,
Zdenka Čukelj, načelnica sektora za rani, predškolski i osnovnoškolski odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu obrazovanja RH", stoji u lažnoj poruci. 

Iz Ministarstva napominju kako će poduzeti sve potrebne aktivnosti uključujući podnošenje prijave protiv nepoznatog počinitelja zbog širenja lažnih vijesti i stvaranja panike.

Mole javnost da ne nasjeda na lažne i zlonamjerne informacije. Ministarstvo će sve službene informacije objavljivati na internet stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Komentara 23

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
12:42 17.08.2020.

Ministarstvo upozorilo: 'Ne nasjedajte, šire lažne vijesti zbog stvaranja bolje turisticke sezone a nisu Vlada ili Stožer da to domoljubno hrvatsko obave'

DD
ddh
19:40 16.08.2020.

Kad se skupe dosad napisani komentari i kad bi to bilo misljenje vecine Hrvata, a sto sigurno nije, mora se zakljuciti da je to bolesni dio nacije koja pod hitno treba pomoc psyhijatara.

CL
cleanmaster
18:16 16.08.2020.

ajde konačno jedna istinita vijest

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije