Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Mesić u oproštajnom posjetu Slovačkoj

mesić
AFP
01.12.2009.
u 18:08

Predstavljena je prva antologija slovačke poezije na hrvatskom jeziku "Crna violina" u izdanju sisačke Aure o kojoj su govorili autor Ludwig Bauerer i akademik Jan Jankovič.

Za vrijeme oproštajnog posjeta Slovačkoj hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i njegov domaćin predsjednik Slovačke Ivan Gašparovič boravili su u Devinskoj Novoj Vasi i susreli se s predstavnicima hrvatske manjine u Slovačkoj.

Tada je predstavljena prva antologija slovačke poezije na hrvatskom jeziku Crna violina u izdanju sisačke Aure o kojoj su govorili autor Ludwig Bauerer i akademik Jan Jankovič.

Komentara 7

OB
-obrisani-
01:17 02.12.2009.

fuj gadae, tko to ide u oprostajne posjete, magarce jedan. zar si ti neki cijenjeni politicar u svijetu da ides u oprostajne posjete. fuj, magarce gadis mi se

TH
tales_hr
18:40 01.12.2009.

drug mesic spasava hrvatsku od recesije obilazeci oklne drzave i troseci nepotrebno drzavni proracun, kojeg ce na povratku kritizirati. to su primjerno opisali njegovi jarani u pjesmi: teska mi je moja sudbina jer ja nemam svoga jarana. celi dan sam u kafani, obilazim restorani, restorani i kafice da mi neki plati pice. idealno je pogoden.

O9
Oluj@_95
21:20 01.12.2009.

Tuđman u Novom listu o Mesiću i vanjskoj politici U nedjeljnom izdanju riječkog Novog lista izišao je razgovor s prof. dr. Miroslavom Tuđmanom, gdje su pitanja bila usmjerena prema rezultatima vladavine aktualnog predsjednika Republike Stjepana Mesića, kao i prema trenutnojenutnoj hrvatskoj vanjskoj politici. Naš predsjednički kandidat, kao što se moglo očekivati, bio je u kritici vrlo jasan i vrlo konkretan. Mesić je pristao na koncepciju Zapadnog Balkana Što ste mislili kad ste rekli da je u predsjedničkom mandatu Stjepana Mesića najbolje to što za dva mjeseca odlazi? - U svojem desetgodišnjem mandatu Mesić ništa dobro nije napravio, a nabrojit ću samo neke njegove loše poteze. Mesić je pristao na koncepciju Zapadnog Balkana kad je u studenom 2000. godine u Zagrebu održan summit na kojem je Hrvatska prihvatila sve zapadnobalkanske projekte koje je nudila Europska unija. Mesić je, nadalje, bio haški svjedok, zapravo krivokletnik. Lažno je svjedočio u procesu generalu Blaškiću, a to je njegovo svjedočenje bilo i podloga za podizanje optužnica protiv grupe hrvatskih generala iz BiH kao i protiv generala Gotovine, Čermaka i Markača. Mesić nije dao potporu Hrvatima u BIH, nije se ni pojavljivao među njima. Neovlašteno je i dilao dokumentima nakon što je otvorio arhiv prvog hrvatskog predsjednika. Njegovih deset godina neće biti upamćeno ni po čemu dobrom? - Odgovorit ću vam ovako: svi znaju za Churchilla, ali malo tko za onog koji je došao iza njega. Takva će sudbina pogoditi i Mesića koji je došao iza Franje Tuđmana. Ali, činjenica je da je Mesić dva puta uvjerljivo pobijedio na predsjedničkim izborima, a još je uvijek prilično popularan među hrvatskim građanima. - Ne poričem Mesiću legitimitet. On je pobjeđivao u drugom krugu i to glasovima 15 do 20 posto biračkog tijela. A što se tiče popularnosti, Mesić se u tim anketama po popularnosti izmjenjivao sa Sanaderom i dobijao je potporu od 15 do 17 posto anketiranih. Hoćete reći da dojam o Mesićevoj popularnosti nije točan? - Hoću reći da mi danas nemamo pravih uglednih političara, jakih osoba koje bi narod široko prihvatio. Druga stvar, Mesić je tijekom tih deset godina ipak stekao stanoviti međunarodni ugled. - To je vaša konstatacija i nije točna. Radi se o tome da je Hrvatska ostala bez vanjske politike. U svakoj pristojnoj zemlji na prvih nekoliko novinskih stranica je međunarodna politika, kod nas nje uopće nema u dnevnim novinama. Svaka pristojna zemlja ima mrežu međunarodnih dopisnika, mi to nemamo. I to zato što nemamo vanjske politike. Nitko ozbiljan u međunarodnoj zajednici ne razgovara s Mesićem. Dražen Ciglenečki Novi List

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije