Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Mesić o predizbornoj kampanji

Mesić: Generale ne mogu rehabilitirati ni ja ni bilo koji drugi predsjednik

mesić
Dominik Grgurić/PIXSELL
26.11.2009.
u 12:45

- O generalima mnogi svašta "lupaju", a da prije uopće nisu pročitali norme koje propisuje hrvatsko zakonodavstvo. Da su to učinili, znali bi da se u Hrvatsku vojsku, nakon što se napune određene godine, ne može vratiti nitko pa ni generali. To ne mogu učiniti niti ja niti bilo koji drugi predsjednik - rekao je Mesić.

Neću podržati niti jednoga predsjedničkog kandidata ako javno i potpuno transparentno ne otkrije izvore, ali i iznose kojima financira kampanju. Ako to ne učine, bojim se da će se poslije javljati mnogi kojima su ostali dužni i tražiti da im podmire račune. Ja sam svoje kampanje odradio potpuno transparentno i nikome nisam ostao dužan. U mojem slučaju ljudi koji su me podržali nisu to činili iz osobnog interesa, već su prepoznali moj program otvaranja Hrvatske prema euroatlantskim integracijama i nužnost provođenja mnogih reformi - rekao je predsjednik Stjepan Mesić na proslavi 60 godina osnutka bivše Tvornice parnih turbina u Karlovcu koja se održala u pogonima Alstoma, jedne od sljednica bivše Jugoturbine.

Govoreći o rehabilitiranju umirovljenih generala, Mesić je rekao kako o tome govore oni koji nisu upoznati s hrvatskim zakonima i Ustavom.

- O generalima mnogi svašta "lupaju", a da prije uopće nisu pročitali norme koje propisuje hrvatsko zakonodavstvo. Da su to učinili, znali bi da se u Hrvatsku vojsku, nakon što se napune određene godine, ne može vratiti nitko pa ni generali. To ne mogu učiniti niti ja niti bilo koji drugi predsjednik - rekao je Mesić.

Ponovno je upozorio i na nesređenost biračkih popisa naglasivši kako je na taj problem osobno upozoravao nakon svakih izbora.
- Kritike su najprije svi prihvaćali, no nakon toga nitko ništa nije poduzeo da se birački popisi zaista i dotjeraju u red. Zato će se i nakon ovih izbora govoriti kako su glasali mrtvi. To se neće dogoditi jedino u Varaždinu i to zbog toga jer je groblje pod video nadzorom - u svom stilu odgovorio je Stjepan Mesić.

Oko uhićenja u HAC-u bio je suzdržan rekavši tek kako se ne želi miješati dok institucije države odrađuju svoj posao. Ipak naglasio je kako se danas Hrvatska zbog svoga pravnog aparata ne treba sramiti pred Europskom unijom, no treba pustiti da institucije rade bez pritiska javnosti i politike. Nije želio komentirati niti eventualnu odgovornost u ovom slučaju ministra Kalmete.

Ključne riječi

Komentara 163

Avatar dpejakovic
dpejakovic
14:45 26.11.2009.

Gump, Forrest Na žalost nisam!

BT
bili-tartuf
18:11 26.11.2009.

Mesic´pricá svasta,..a kako su mogli \"rehabilitirati\"-Drazu Mihajlovicá ??

OB
-obrisani-
15:51 26.11.2009.

..O.K.....!!!!!!!!!!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije