Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrđeno članstvo

Marijana Petir u Odboru za poljoprivredu Europskog parlamenta

Marijana Petir
Jurica Galoić/PIXSELL
03.07.2014.
u 12:32

Najavila je da će se sastati s predstavnicima Hrvatske poljoprivredne komore i seljačkih udruga kako bi u suradnji tražili najbolja rješenja za hrvatskog seljaka i hrvatsko selo

Na danas održanoj plenarnoj sjednici Europskog parlamenta HSS-ova zastupnica Marijana Petir izabrana je za članicu u Odboru za poljoprivredu i ruralni razvoj i u Odboru za prava žena i jednakost spolova, te za zamjenicu člana u Odboru za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane, doznaje se iz priopćenja stranke.

 - Gotovo pola proračuna EU se izdvaja za poljoprivredu, a Hrvatska do sada od toga nažalost nije imala nikakvu korist i zato nam je važno da imamo svog predstavnika koji će biti na izvoru informacija i argumentirano štiti stavove Hrvatske, rekla je Petir nakon što je Europski parlament potvrdio njeno članstvo u Odboru za poljoprivredu i ruralni razvoj. Do sada nažalost hrvatski ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina nije uspješno zastupao interese hrvatskih poljoprivrednika, na što HSS stalno upozorava, pa mu je Program ruralnog razvoja vraćen na doradu, a hrvatsko selo je zbog toga ove godine izgubilo 330 milijuna EUR-a dok na model izravnih plaćanja koji predlažu seljačke udruge imaju mnogobrojne primjedbe, jer kako kažu, komunikacija s ministrom je otežana, kaže Petir.

Marijana Petir je najavila da će se sastati s predstavnicima Hrvatske poljoprivredne komore i seljačkih udruga kako bi u suradnji tražili najbolja rješenja za hrvatskog seljaka i hrvatsko selo koja će ona zastupati u Europskom parlamentu.

>> 'Borit ću se protiv GMO-a i pogubne politike multinacionalnih kompanija'

Ključne riječi

Komentara 10

EB
eustahije_brzić
00:02 07.07.2014.

Dobro je da je ona u odboru. Beskompromisni borac koji će za razliku od SDP i HNS marioneta i neznalica, znati braniti i štititi hrvatski interes

AR
arjavas
18:01 08.07.2014.

Moš mislit kaj bu Petirka napravila za poljoprivrednike u Hrvatskoj ! Jadna naša poljoprivreda uz ovakvu "poljprivrednicu "

SU
SUBARU
14:42 07.07.2014.

A to je ta Jelena Rozga,drugačije sam ju zamišljao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije