Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Marijana Petir u Odboru za poljoprivredu Europskog parlamenta

Najavila je da će se sastati s predstavnicima Hrvatske poljoprivredne komore i seljačkih udruga kako bi u suradnji tražili najbolja rješenja za hrvatskog seljaka i hrvatsko selo
03. srpnja 2014. u 12:32 10 komentara 1056 prikaza
Marijana Petir
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Na danas održanoj plenarnoj sjednici Europskog parlamenta HSS-ova zastupnica Marijana Petir izabrana je za članicu u Odboru za poljoprivredu i ruralni razvoj i u Odboru za prava žena i jednakost spolova, te za zamjenicu člana u Odboru za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane, doznaje se iz priopćenja stranke.

 - Gotovo pola proračuna EU se izdvaja za poljoprivredu, a Hrvatska do sada od toga nažalost nije imala nikakvu korist i zato nam je važno da imamo svog predstavnika koji će biti na izvoru informacija i argumentirano štiti stavove Hrvatske, rekla je Petir nakon što je Europski parlament potvrdio njeno članstvo u Odboru za poljoprivredu i ruralni razvoj. Do sada nažalost hrvatski ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina nije uspješno zastupao interese hrvatskih poljoprivrednika, na što HSS stalno upozorava, pa mu je Program ruralnog razvoja vraćen na doradu, a hrvatsko selo je zbog toga ove godine izgubilo 330 milijuna EUR-a dok na model izravnih plaćanja koji predlažu seljačke udruge imaju mnogobrojne primjedbe, jer kako kažu, komunikacija s ministrom je otežana, kaže Petir.

Marijana Petir je najavila da će se sastati s predstavnicima Hrvatske poljoprivredne komore i seljačkih udruga kako bi u suradnji tražili najbolja rješenja za hrvatskog seljaka i hrvatsko selo koja će ona zastupati u Europskom parlamentu.

>> 'Borit ću se protiv GMO-a i pogubne politike multinacionalnih kompanija'

Franka Batelić
tužna vijest
Velika tuga u obitelji Franke Batelić: 'Otišla je sama, iznenada,u tišini...'
Aquaestil
PROMO
Preživjeli smo sve krize, stvorili međunarodni brend i proširili posao, a sada otvaramo nova radna mjesta
  • eustahije_brzić:

    Dobro je da je ona u odboru. Beskompromisni borac koji će za razliku od SDP i HNS marioneta i neznalica, znati braniti i štititi hrvatski interes

  • arjavas:

    Moš mislit kaj bu Petirka napravila za poljoprivrednike u Hrvatskoj ! Jadna naša poljoprivreda uz ovakvu "poljprivrednicu "

  • SUBARU:

    A to je ta Jelena Rozga,drugačije sam ju zamišljao.