Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Air Pink u ofenzivi

Leteći cirkus Željka Mitrovića - izbacio lik Hrvoja iz TV serije

'10.07.2010., Makarska - Jahta vlasnika TV Pink  Zeljka Mitrovica na vezu uz makarsku rivu plijenila je paznju prolaznika.Zeljko Mitrovic po silasku s jahte u popodnevnim satima u drustvu zenske osobe
Foto: 'Ivo Cagalj/PIXSELL'
1/4
Autori: Sonja Hoffman, bb/VLM, Sandra Veljković, Marko Špoljar
07.08.2011.
u 12:19

Ako u Srbiji ne budu reagirali hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova najavilo je moguće diplomatske mjere

Nakon što je putem svoje televizije Pink oklevetao Hrvate i hrvatske gospodarstvenike, najavio zabranu hrvatskih serija i spotova naših glazbenika, Željko Mitrović je povukao još jedan posve bizaran potez. Prema pisanju srpskih novinara, odlučio je iz popularne humorističke serije Kursadžije, u kojoj glumci tumače likove sa svih prostora bivše Jugoslavije, ukloniti glumca Andriju Kovača samo zato što ovaj glumi Hrvata Hrvoja!

Običan spin

Ponašajući su u maniri smiješnih balkanskih desničara u predizbornoj kampanji, Mitrović je svojoj floti naredio “bombardiranje” Hrvatske. Svih pet zrakoplova njegove kompanije Air Pink, nakrcani odvjetnicima, trebali bi danas sletjeti u London, Bruxelles, Berlin, Strasbourg i Zagreb. Najavljuje se da će Mitrovićevi odvjetnici sa sobom ponijeti i opsežnu dokumentaciju o, kako se navodi, selektivnom provođenju propisa u RH, nezakonitom poslovanju naše Carine te dokumentaciju kojom će se upozoriti na korupciju u različitim hrvatskim državnim institucijama. Međutim, iz krugova bliskih srpskom medijskom tajkunu doznali smo da je riječ o običnom spinu.

– To je samo zabava za javnost. Potpuno nepotreban cirkus koji ništa dobroga neće donijeti. Uostalom što će Mitrovićevi odvjetnici raditi u Strasbourgu. Pa tamošnjem sudu, moći će se obratiti tek nakon što iscrpi sve pravne mogućnosti u Republici Hrvatskoj. Znači, tek nakon što se vidi kako će njegova žalba proći na Upravnom sudu i nakon eventualnog spora pred Ustavnim sudom. A još je manje jasno što će odvjetnici raditi u Berlinu ili Londonu. Možda će otići na pivo – kazao je naš sugovornik.

Zanimljivo, dok Mitrović “bombardira” Lijepu Našu, hrvatski glazbenici, estradni menadžeri i producenti šute iako je sasvim jasno da će pretrpjeti znatnu novčanu štetu ako Mitrović ustraje u svome naumu. Ne žele čak niti procijeniti moguću financijsku štetu koja će nastati. Mudro šute i Severinin menadžer Tomica Petrović i Tonči Huljić, ali i Alka Vuica, koja je inače uvijek spremna na komentar – bilo da je riječ o postanku svijeta, ratarstvu ili problemima tekstilne industrije. Komentara nema ni predsjednik Hrvatske glazbene unije Husein Hasanefendić Hus.

– Ne znam o čemu govorite! Sa Željkom Mitrovićem ne surađujem, a trenutačno sam na odmoru u Crnoj Gori pa ne gledam televiziju i ne čitam novine – poručio je predsjednik HGU-a i dodao da ne može procijeniti eventualnu financijsku štetu.

Mlaka reakcija

Nije najjasnija ni mlaka reakcija Hrvatske gospodarske komore, institucije koja bi trebala žestoko braniti naše gospodarske interese.

– Ne ulazeći u pravnu problematiku slučaja gospodina Mitrovića, držimo da kampanja koja je usmjerena protiv hrvatskog gospodarstva nije adekvatan način rješavanja problema. Unatoč tome, sigurni smo da povjerenje srbijanskih potrošača u hrvatske kvalitetne proizvode, kao i obrnuto, neće izostati ni ubuduće – poručili su iz HGK.

Nešto žešće reagiralo je Ministarstvo vanjskih poslova. 

Pozorno pratimo cijeli slučaj i ukoliko nadležno tijelo u Srbiji promptno ne reagira, poduzet ćemo diplomatske mjere, glasi poruka iz hrvatskog Ministarstva vanjskih poslova.

- Smatramo apsolutno neprihvatljivim iznišenje negativnih i neutemeljenih informacija na račun Hrvatske – kazali su za Večernji list u MVP-u: - Očekujemo da nadležno tijelo u Srbiji, Republička radiodifuzna agencija, odmah reagira, onako kako je reagirala u slučaju Prve srpske televizije kad su u njihovom programu vrijeđani Hrvati. Ako se to ne dogodi, poduzet ćemo druge diplomatske mjere.

>>Pink tv: Todorićeva tunjevina k-plus nije ni za životinje!

 

Komentara 552

JA
javno
15:38 07.08.2011.

pa koliko mi je poznato braca srbi su oduvik mrzili hrvate....tu nema lika

OB
-obrisani-
23:00 07.08.2011.

sve u svemu, odrace musa jarca....al u strazburu ce da ga dere kad se vec ne da odrati u kastelu starom....

FL
flok
14:01 07.08.2011.

pa koja je uopće bila namjera mitrovića da krši naše propise valjda ta da se hvali po srbiji da nije stavio \"šahovnicu\" na jahtu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije