Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret na Pantovčaku

Grabar-Kitarović Thaciju: I dalje ćemo pružati snažnu potporu Kosovu

Grabar-Kitarović Thaci
Foto: Ured predsjednice
1/8
08.04.2015.
u 14:32

Thaci je predsjednicu izvijestio o reformama koje poduzimaju kosovske vlasti, približavanju Europskoj uniji kao i o trenutačnom stanju bilateralnih odnosa sa susjednim zemljama.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Pantovčaku je razgovarala s prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Kosova Hashimom Thacijem, izvijestili su iz Ureda predsjednice.

Thaci je čestitao je Grabar-Kitarović na izboru za predsjednicu Hrvatske te je izvijestio o reformama koje poduzimaju kosovske vlasti, približavanju Europskoj uniji kao i o trenutačnom stanju bilateralnih odnosa sa susjednim zemljama. "Naglasio je i snažnu potporu zaštiti i promicanju prava hrvatske nacionalne manjine na Kosovu kao i visoki stupanj uključenosti albanske zajednice u hrvatsko društvo", pišu iz Ureda predsjednice.

"Obostrana želja za jačanjem gospodarske suradnje"

Grabar-Kitarović kazala mu je da će Hrvatska i dalje pružati snažnu potporu te prenositi svoja znanja i iskustva Kosovu na europskom i euroatlantskom putu.

"Tijekom susreta potvrđeni su prijateljski odnosi između dviju država kao i obostrana želja za jačanjem suradnje na području gospodarstva, a razmotrena je i suradnja država jugoistočne Europe na području energetskih te infrastrukturnih projekata", zaključili su iz Ureda predsjednice.  

Thaci se susreo i sa Pusić te Lekom

Nakon susreta s predsjednicom Thaci se danas susreo i sa hrvatskom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić, a teme razgovora su bili bilateralni odnosi, europske integracije i položaj hrvatske zajednice na Kosovu. Ranije se Thaci susreo i sa predsjednikom Sabora Josipom Lekom.

>>'Priznajući isprave, Srbija je ustvari već priznala Kosovo'

Komentara 58

MI
mirtebi
12:34 08.04.2015.

Ajmo gosti na svoje portale. Sami ste si krivi za stanje u kom ste se nasli.

MI
mirtebi
12:26 08.04.2015.

Samo vi predsjednice radite u ime hrvatskih interesa a neprijatelji neka uce

ĆA
ćaćaća
15:03 08.04.2015.

tako je kolinda..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije