Naslovnica Vijesti Hrvatska

Grabar-Kitarović Thaciju: I dalje ćemo pružati snažnu potporu Kosovu

Thaci je predsjednicu izvijestio o reformama koje poduzimaju kosovske vlasti, približavanju Europskoj uniji kao i o trenutačnom stanju bilateralnih odnosa sa susjednim zemljama.
08. travnja 2015. u 14:32 58 komentara 2708 prikaza
Grabar-Kitarović Thaci
Foto: Ured predsjednice
Pogledajte galeriju 1/8

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Pantovčaku je razgovarala s prvim potpredsjednikom Vlade i ministrom vanjskih poslova Kosova Hashimom Thacijem, izvijestili su iz Ureda predsjednice.

Thaci je čestitao je Grabar-Kitarović na izboru za predsjednicu Hrvatske te je izvijestio o reformama koje poduzimaju kosovske vlasti, približavanju Europskoj uniji kao i o trenutačnom stanju bilateralnih odnosa sa susjednim zemljama. "Naglasio je i snažnu potporu zaštiti i promicanju prava hrvatske nacionalne manjine na Kosovu kao i visoki stupanj uključenosti albanske zajednice u hrvatsko društvo", pišu iz Ureda predsjednice.

"Obostrana želja za jačanjem gospodarske suradnje"

Grabar-Kitarović kazala mu je da će Hrvatska i dalje pružati snažnu potporu te prenositi svoja znanja i iskustva Kosovu na europskom i euroatlantskom putu.

"Tijekom susreta potvrđeni su prijateljski odnosi između dviju država kao i obostrana želja za jačanjem suradnje na području gospodarstva, a razmotrena je i suradnja država jugoistočne Europe na području energetskih te infrastrukturnih projekata", zaključili su iz Ureda predsjednice.  

Thaci se susreo i sa Pusić te Lekom

Nakon susreta s predsjednicom Thaci se danas susreo i sa hrvatskom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić, a teme razgovora su bili bilateralni odnosi, europske integracije i položaj hrvatske zajednice na Kosovu. Ranije se Thaci susreo i sa predsjednikom Sabora Josipom Lekom.

>>'Priznajući isprave, Srbija je ustvari već priznala Kosovo'

Hashim Thaçi sastao se i s premijerom Milanovićem

Hashim Thaçi sastao se danas i s premijerom Zoranom Milanovićem. Na sastanku su razgovarali o bilateralnim odnosima i perspektivi njihovog daljnjeg jačanja, osobito u području gospodarstva. Thaçi je ovom prilikom pozvao na veće investicije hrvatskih tvrtki u energetskom, industrijskom i infrastrukturnom sektoru.

Hrvatska snažno podupire približavanje Kosova euroatlantskim integracijama, na čemu je Thaçi posebno zahvalio. Današnje potpisivanje Sporazuma o europskom partnerstvu dodatno će pridonijeti suradnji dviju zemalja u prijenosu iskustava stečenih tijekom pregovaračkog procesa s Europskom unijom.

Razmotrena je također i aktualna situacija u regiji jugoistočne Europe.

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • mirtebi:

    Ajmo gosti na svoje portale. Sami ste si krivi za stanje u kom ste se nasli.

  • mirtebi:

    Samo vi predsjednice radite u ime hrvatskih interesa a neprijatelji neka uce

  • ćaćaća:

    tako je kolinda..