Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Euroizbori

Juncker: Europa mora imati vlastitu vojsku

Jean-Claude Juncker
DPA/PIXSELL
21.05.2014.
u 21:18

Juncker je kazao da bi zemlje članice mogle uštedjeti 60 milijardi eura kada bi imale zajedničku obrambenu politiku

U televizijskoj debati koju je emitirala njemačka televizija ARD kandidat za predsjednika Europske komisije pučanin Jean-Claude Juncker kazao je da bi Europska unija morala imati zajedničku vojsku, ali ne zato da bi vodila ratove, već isključivo zato da zaštiti mir i da djeluje kao snaga koja će obeshrabriti sve koji bi nesuglasice željeli rješavati oružjem.

Naglasio je i da je zajednička obrambena politika EU u “jadnom stanju” i dodao da bi članice EU mogle uštedjeti do 60 milijardi eura kad bi imale zajedničku obrambenu politiku i zajedničku vojsku. Socijalist Martin Schulz pozvao je sve birače da u što većem broju izađu na birališta.

On je naglasio da bi slab odziv na birališta mogao njemačkoj neonacističkoj stranci omogućiti da dobije zastupnika u Europskom parlamentu. Naime, nedavno je njemački ustavni sud donio odluku o ukidanju praga od 3 posto glasova za ulazak u Europski parlament.

>> Schulz dolazi pomoći SDP-u, Juncker HDZ-u ne

Komentara 8

DU
Deleted user
07:07 22.05.2014.

Jedna vlada, jedna banka, jedna policija i jedna vojska i doći ćemo do totalno kontroliranog društva poznat kao Novi Svjetski Poredak. Mislim da im se neće sve ostvariti.

BB
brle brkić
22:10 26.05.2014.

prepisali sve od bivše juge,samo još dase zna tko će biti novi tito

BR
brle
12:44 23.05.2014.

to se zove......" konacno rjesenje!" nakon toga svi ce biti sretni, ma sto mislili o svemu..... smradovi politicarski, dabogda se raspadali u bolovima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije