Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intellias

Jedna od najvećih ukrajinskih IT kompanija preselila razvojni centar iz Srbije u Zagreb

Intellias
Facebook
08.03.2022.
u 14:29

Obrazložili su kako su se na taj potez odlučili zbog toga jer nemaju osjećaj da su srbijanske vlasti dale dovoljnu potporu Ukrajini

Jedna od najvećih ukrajinskih IT kompanija, Intellias, odlučila je zatvoriti svoje urede u Srbiji i preseliti svoj Balkan IT hub u Zagreb. 

Na Facebooku i svojim službenim stranicama obrazložili su kako su se na taj potez odlučili zbog toga što nemaju osjećaj da su srbijanske vlasti dale dovoljnu potporu Ukrajini. 

Novi uredi Intelliasova razvojnog centra bit će smješteni u Zagrebu.

"Odabrali smo Hrvatsku zbog njene podrške ukrajinskoj poziciji – pružila je pomoć našoj vojsci i zaštitila naše izbjeglice, poduprla ukrajinsku kandidaturu za EU i zatvorila nebo za ruske zrakoplove. Veoma nam je važno kako druge države odgovaraju na događaje u Ukrajini u kojoj su smješteni naši razvojni centri. Vidimo da je hrvatsko političko vodstvo aktivno podupiralo Ukrajinu u ratu i davalo utočište izbjeglicama. Hrvatski su dobrovoljci otišli u Ukrajinu pomoći našoj vojsci. U svjetlu svega toga, donijeli smo odluku da preselimo urede Intelliasa u Zagreb", istaknuo je suosnivač i CEO Intelliasa, Vitalij Sedler.

"Osim toga, Hrvatska ima snažnu IT zajednicu. U zemlji je više od 60 tisuća IT stručnjaka. Uvjereni smo da ćemo zajedno moći ponuditi našim klijentima najvišu kvalitetu tehnoloških rješenja. Također, brinemo za sigurnost naših stručnjaka i stručnjaka koji su trenutačno u Ukrajini ili izvan zemlje. Uskoro ćemo vam reći sve o tome, a za sada – slava ukrajinskim vojnim snagama! Slava Ukrajini!" stoji u objavi. 

Video - Priča pravog heroja: U Slovačku stigao potpuno sam. Imao je samo ispisan broj mobitela na ruci

Komentara 15

RE
rennes
14:40 08.03.2022.

Odlične vijesti! Dobro nam došli dragi prijatelji! Želim vam odlično poslovanje u Hrvatskoj i da konačno nastupi pravedan mir u Ukrajini! Long live free Ukraine!

DU
Deleted user
14:53 08.03.2022.

Prvi konkretan plus moralnom stavu naše države, koja je i sama prošla sličnu agresiju. Dobro došli!

UG
ugroženi
14:59 08.03.2022.

Lijepo. Dobro nam došli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije