Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vulin: Ne dopustimo da nam poljoprivrednu politiku vode iz Metkovića ili Zagreba

Vulin je rekao da se u dva sata debate o poljoprivrednoj politici raspravljalo jednu minutu
14. kolovoza 2016. u 14:16 6 komentara 707 prikaza
vulin i šišljagić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

- Bolest kvrgave kože kod goveda će nakon brojnih prethodnih problema biti završni udarac za brojne farme i obiteljska poljoprivredna gospodarstva u Slavoniji, poručili su čelnici HDSSB-a na današnjoj konferenciji za novinare. Prema riječima predsjednika HDSSB-a Dragana Vulina ova bolest će, koja se nije još pojavila u Hrvatskoj ali se nalazi u neposrednom susjedstvu, ostaviti velike posljedice na domaću proizvodnju. Mišljenja i da će preventivno cijepljenje protiv ove bolesti, koje je započelo prošloga tjedna u pet hrvatskih županija, rezultirati zapravo velikom štetom jer proizvođači neće moći plasirati robu prvih 28 dana nakon cijepljenja kao i da će nakon toga njena cijena biti znatno niža na tržištu.

- U Hrvatskoj je 2003. godine bilo 65 tisuća farmi muznih krava, a danas ih nema niti osam tisuća. Najviše zato što država i sve dosadašnje Vlade nisu štitile domaću proizvodnju i dopuštale su niske otkupne cijene, pa farme propadaju zbog neodržive proizvodnje, rekao je Vulin.

Prokomentirao je i tv debatu predsjednika SDP-a i HDZ-a, Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, rekavši kako se u dva sata debate o poljoprivrednoj politici raspravljalo jednu minutu.

milanović plenković Kako glasa Hrvatska Ključne bitke HDZ-a i SDP-a vode se u osječkoj i splitskoj izbornoj jedinici hdssb i hks OSTAT ĆE U HRVATSKOJ BUDE LI DIO VLASTI R. Tomašić pozvala pravaške glasače da daju glas koaliciji HDSSB-a i Konzervativaca

- To samo govori koliko je lijevima i desnima stalo do poljoprivrede i ovoga područja. Preuzmimo stvari u svoje ruke, ne dopustimo da nam poljoprivrednu politiku vode iz Metkovića ili Zagreba, kako ovo područje jednoga dana ne bi opustjelo, rekao je Vulin. Novinarima se obratio i župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić rekavši kako je Ministarstvo poljoprivrede rješavanju pojave bolesti kvrgave kože kod goveda pristupilo selektivno.

- Preventivno cijepljenje počelo je 8. kolovoza u pet županija od kojih su tri u Slavoniji, dok se u ostatku Hrvatske goveda trebaju cijepiti do 30. rujna.Ministarstvo nije donijelo potrebne odluke o tome kako nadoknaditi štetu koju će obiteljska gospodarstva imati, jer nakon provedenog cijepljenja goveda, nastupa poseban režim prometa i plasmana mesnih i mliječnih proizvoda na tržište, a ta goveda i njihovi proizvodi se ne mogu izvoziti na tržište EU, rekao je Šišljagić.

>> Vulin: S Glavaša je skinuta stigma. Pupovac: Žrtve su u drugom planu

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • ICCO:

  Vulin ne razlikuje traktor od kombajna niti pšenicu od zobi, Sumnjam da uopće zna kako nastaje kruh.

 • Avatar Azriel
  Azriel:

  Frankie, isto sam i ja pomislio, A onda sam pročitao tekst. To je Vulin iz HDSSB-A. Isplati se nekad nešto i pročitati. Probaj nije opasno po život :)

 • radekbrod:

  vidim koliko se razumije u poljoprivredu kad misli da se samo u slavonici poljoprivrednici svašta