Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAT ĆE U HRVATSKOJ BUDE LI DIO VLASTI

R. Tomašić pozvala pravaške glasače da daju glas koaliciji HDSSB-a i Konzervativaca

hdssb i hks
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/11
11.08.2016.
u 15:41

'Starčevićevo pravaštvo danas više ne postoji, postoje pojedinci, ali pravaške stranke ne'

Ruža Tomašić, predsjednica Hrvatske konzervativne stranke, koja na parlamentarne izbore u rujnu izlazi u koaliciji s HDSSB-om u dvije slavonske jedinice, pozvala je u četvrtak sve birače koji misle dati svoje glasove pravašima da ih daju spomenutoj koaliciji, kako ne bi otišli SDP-u

– Pozivam sve koji misle dati glas pravašima da ga daju nama, jer će inače izgubiti glasove, otići će SDP-u – poručila je Tomašić nakon što je koalicija HDSSB-a i Konzervativaca predala kandidacije liste Državnom izbornom povjerenstvu (DIP)

– Starčevićevo pravaštvo danas više ne postoji, postoje pojedinci, ali pravaške stranke ne – ustvrdila je Tomašić i pozvala birače iz slavonskih županija da izađu na birališta i daju glas koaliciji ili "ako hoće, njoj". 

Koalicijsku listu u Četvrtoj izbornoj jedinici "nosi" Branimir Glavaš, u Petoj Dragan Vulin, na drugim su mjestima Vladimir Šišljagić i Tomašić.

Vulin, predsjednik HDSSB-a, poručuje kako će koalicija beskompromisno zastupati interese Slavonije, Baranje i Srijema u kojima je poljoprivreda ključna grana. 

Slavonija, kaže, ne smije biti sirovinska baza, mora imati prehrambenu i prerađivačku industriju. – Dosta je eksploatacije Slavonije. Dosta je toga se se u njoj više isplati čuvati ptice, bube i žabe nego proizvoditi hranu – poručuje Vulin i prenosi odlučnost koalicije da promijeni postojeće stanje

O poslijeizbornom koaliranju i eventualnim partnerima malo otkriva. – Sigurno da u ovom trenutku nismo ni jedni ni drugi, svoji smo, jedini koji iskreno i beskompromisno zastupaju interese Slavonaca, Baranjaca, Srijemaca. Što će biti poslije izbora, vidjet ćemo kad prođu – odgovara novinarima. 

Tomašić nije govorila o razlozima zbog kojih je "pukla'"suradnja njezine stranke s HDZ-om. – Pitajte HDZ, s naše je strane bila dobra želja i volja – izjavila je. 

– Ako budemo dio vlasti, budemo obnašali valst, naravno da ću ostati u Hrvatskoj, ako ne, budemo li imali samo jednog zastupnika, mislim da Slavoniji mogu više pomoći u Europskom parlamentu, nego da sjedim ovdje u Saboru – odgovorila je Tomašić upitana što će biti s njezinim mandatom u EP-u ako uđe u Hrvatski sabor. 

Potvrdila je i da će na koalicijskim listama biti poštovana "ženska kvota", odnosno da će biti 40 posto žena. 

>> Milanović: 'Pozivam HRT da pozove Božu Petrova i da nas u studiju bude troje'

Komentara 3

TU
TUŽIBABA
18:43 11.08.2016.

Koja beskrupulozna UDBAŠICA.

TU
TUŽIBABA
18:45 11.08.2016.

Žena prolupala, Cijelu stranku je prodala Glavašu za malo moći. Postala je regionalna stranka. Na izbore izlazi samo u Glavaševim izbornim jedinicama. koliko se ima čuti dalje će dati potporu HDZeu

KA
Katusa
19:36 11.08.2016.

Draga Ružo, prošle godine si osvojila 1,1%, ovaj put ćeš i manje. Gotovo je, treba znat prepoznat trenutak za mirovinu.Ti samo s HDZ-om možeš u Sabor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije