Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik Abecede demokracije:

'Ivane, čekamo te raširenih ruku. Ja sam već odlučio da pečemo prase'

Ivan Pernar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
06.06.2019.
u 12:47

Predsjednik Abecede demokracije Stjepan Vujanić ne krije oduševljenje i priprema proslavu

Ivan Pernar na tiskovnoj konferenciji u Saboru prvo je najavio osnivanje nove stranke, ali je onda ipak poručio da ide u stranku Abeceda demokracije jer su mu tamo ponudili da bude predsjednik i promijeni ime stranke.

Ta mala stranka, kako je pisao 24 sata, od 2016. pa do kraja ovog saziva Sabora 2020. godine dobiva stotine tisuća kuna iz državnog proračuna i to na ime Ivana Pernara. Nikada nisu bili ni blizu izbornog praga a, primjerice, njihov predsjednik Stjepan Vujanić na izborima je dobio 25 glasova. Pernar se pak odmah nakon izbora učlanio u njih, a pravila kažu da novac ide stranci u kojoj je zastupnik bio u trenutku kad je konstituiran Sabor.

Video: Ivan Pernar izašao iz Živog zida

Abeceda demokracije tako je od 2016. godine do početka ove dobila iz proračuna 764.000 kuna, a revizija je utvrdila da su ih netransparentno trošili. Ove godine slijeva im se 367.000 kuna, a sljedeće i nešto više. Tako Pernara čeka više od 700.000 kuna za građenje nove stranke.

Pernar se iz Abecede iščlanio ove godine i to zato što su ga natjerali kolege iz Živoga zida, ali novac je i dalje stizao toj maloj stranci. 

Stjepan Vujanić, sadašnji predsjednik, oduševljen je povratkom Pernara i kaže da je njegova ponuda točna.

– Ivane, čekamo te raširenih ruku. Ja sam već odlučio da pečemo prase iako mi je Ivan rekao da on ne jede svinjetinu. Bit će za sve ostale koji prelaze s njim i da se malo proveselimo – rekao je Vujanić za 24 sata. Pernara je nahvalio kao poštenog dečka. Potvrdio je da ga čekaju i novci i otvorene ruke da radi što hoće.

"Legendarni Vujanić, znao sam da me nikad neće prevariti, mogao je uzeti sav novac sebi, ali uvijek je govorio: 'Ivane, to je tvoj novac, od tvog mandata, on pripada tebi!'" napisao je Pernar na Facebooku.

Komentara 45

DU
Deleted user
13:19 06.06.2019.

O Bože svašta. Takvi trebaju zastupati državne interese? Dobiju u eu odojak i prodaju sve za odojak. Katastrofa. Hrvatski građani probudite se!!!!!

AN
AnteizmalogZGa
14:15 06.06.2019.

Je li moguće da ja ovo čitam?!!!!! Gledam i ne vjerujem sam sebi. Da li je moguće da ovakve budalaštine dobivaju novac iz proračuna?!!!! ... Trošili netransparentno (na odojke i krkanluk)......I nikom ništa!!!!!!

Avatar Danfanielleonard
Danfanielleonard
13:06 06.06.2019.

Jedna nit poveznica postoji od najmanje do najvece stranke. Peceno prase-festa-veliki novac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije