Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Ivane, čekamo te raširenih ruku. Ja sam već odlučio da pečemo prase'

Predsjednik Abecede demokracije Stjepan Vujanić ne krije oduševljenje i priprema proslavu
06. lipnja 2019. u 12:47 45 komentara 11713 prikaza
Ivan Pernar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Ivan Pernar na tiskovnoj konferenciji u Saboru prvo je najavio osnivanje nove stranke, ali je onda ipak poručio da ide u stranku Abeceda demokracije jer su mu tamo ponudili da bude predsjednik i promijeni ime stranke.

Branimir Bunjac o raskolu u Živom zidu Sukob u Živom zidu Bunjac: Sinčić ne odlučuje, već Palfi koja je manipulatorica

Ta mala stranka, kako je pisao 24 sata, od 2016. pa do kraja ovog saziva Sabora 2020. godine dobiva stotine tisuća kuna iz državnog proračuna i to na ime Ivana Pernara. Nikada nisu bili ni blizu izbornog praga a, primjerice, njihov predsjednik Stjepan Vujanić na izborima je dobio 25 glasova. Pernar se pak odmah nakon izbora učlanio u njih, a pravila kažu da novac ide stranci u kojoj je zastupnik bio u trenutku kad je konstituiran Sabor.

Video: Ivan Pernar izašao iz Živog zida

Abeceda demokracije tako je od 2016. godine do početka ove dobila iz proračuna 764.000 kuna, a revizija je utvrdila da su ih netransparentno trošili. Ove godine slijeva im se 367.000 kuna, a sljedeće i nešto više. Tako Pernara čeka više od 700.000 kuna za građenje nove stranke.

Ivan pernar potres u živom zidu Istekao Pernarov ultimatum. Oglasio se Sinčić i poslao poruku

Pernar se iz Abecede iščlanio ove godine i to zato što su ga natjerali kolege iz Živoga zida, ali novac je i dalje stizao toj maloj stranci. 

Stjepan Vujanić, sadašnji predsjednik, oduševljen je povratkom Pernara i kaže da je njegova ponuda točna.

– Ivane, čekamo te raširenih ruku. Ja sam već odlučio da pečemo prase iako mi je Ivan rekao da on ne jede svinjetinu. Bit će za sve ostale koji prelaze s njim i da se malo proveselimo – rekao je Vujanić za 24 sata. Pernara je nahvalio kao poštenog dečka. Potvrdio je da ga čekaju i novci i otvorene ruke da radi što hoće.

"Legendarni Vujanić, znao sam da me nikad neće prevariti, mogao je uzeti sav novac sebi, ali uvijek je govorio: 'Ivane, to je tvoj novac, od tvog mandata, on pripada tebi!'" napisao je Pernar na Facebooku.

ŠTO NOVO ZNAMO O KORONAVIRUSU
Molekularna biologinja iz Infektivne bolnice: Nema dokaza da se virus širi aerosolom
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
 • Avatar velebit15
  velebit15:

  O Bože svašta. Takvi trebaju zastupati državne interese? Dobiju u eu odojak i prodaju sve za odojak. Katastrofa. Hrvatski građani probudite se!!!!!

 • AnteizmalogZGa:

  Je li moguće da ja ovo čitam?!!!!! Gledam i ne vjerujem sam sebi. Da li je moguće da ovakve budalaštine dobivaju novac iz proračuna?!!!! ... Trošili netransparentno (na odojke i krkanluk)......I nikom ništa!!!!!!

 • Avatar Danfanielleonard
  Danfanielleonard:

  Jedna nit poveznica postoji od najmanje do najvece stranke. Peceno prase-festa-veliki novac