Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pernar ponovno napao Palfi: 'Lagala je nešto što svi znate, neću je sramotiti'

Pernar je najavio da će osnovati novu stranku, no poslije je rekao kako mu je čelnik stranke Abeceda demokracije kazao da su mu vrata uvijek otvorena, pa nema potrebe za tim, dodao je Pernar
06. lipnja 2019. u 11:20 101 komentara 12362 prikaza
Ivan Pernar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida, obratio se javnosti priopćenjem nakon isteka ultimatuma koji je Ivan Pernar sinoć postavio Vladimiri Palfi. Odmah je reagirao Ivan Pernar na svom Facebooku te je potom održao presicu u Saboru. Izlazi iz Živog zida te će osnovati novu stranku. Pernar je spreman ići i na izbore za predsjednika države.

Branimir Bunjac o raskolu u Živom zidu Sukob u Živom zidu Bunjac: Sinčić ne odlučuje, već Palfi koja je manipulatorica

"Dao sam joj posljednju priliku i odgovorila je na sljedeći način. Nastavlja vladati Živim zidom. Radi se o diktaturi. Ona nema podršku. To je njena samovolja bez osnove", rekao je Ivan Pernar o Vladimiri Palfi. 

Video: Ivan Pernar izašao iz Živog zida ( snimila Tea Romić )

Pokušao je sa Sinčićem razgovarati, rekao je Pernar.  "Ona mu je lagala, bio je šokiran. Mora otići iz Glavnog odbora stranke. Neka ode i neka se bavi djecom", rekao je. "On je između žene i stranke odabrao ženu i time zapečatio ne samo sudbinu Živog zida nego i svoju vlastitu. Moj kolega Sinčić učinio je ono što sam očekivao", rekao je.

"Znate da između stranke i nje ja moram odabrati Vladimiru", jednom prilikom rekao je Sinčić, tvrdi Pernar.

"Osobno ću osnovati novu stranku. Nastavit ćemo političku borbu. Pokušali smo se ljudski dogovoriti, ali nije išlo. S ljudske strane, ja volim i Vladimiru i njega, ali ovo više nije pitanje emocionalnih odnosa", rekao je. 

Na pitanje o čemu je lagala, Pernar je rekao. "Lagala je da želi biti kućanica. Lagala je kada je rekla da ne želi u Sabor. Dogodit će se upravo suprotno. Lagala je nešto što svi znate, neću je sramotiti", rekao je. Rekao je kako mu je čelnik stranke Abeceda demokracije kazao da su mu vrata uvijek otvorena. "Rekao je da mogu postati predsjednik, nema potrebe za osnivanjem nove stranke. Jasno je svima vama da je suludo osnivati novu stranku", kazao je Pernar.

"Ljudi koji su iz Živog zida znaju razlog zašto izlazim. Bunjac je rekao 'ne', tu tiraniju neću trpjeti, neka me izbaci. Ovdje nije svađa oko toga, Bunjac ne daje mandat. Mandat je njezin", rekao je Pernar.

"Sigurno je da Bunjac izlazi iz Živog zida, to mi je bar rekao kada smo razgovarali", kazao je Pernar.

"Prva je laž da će biti unutarstranačkih izbora. Vladimira Palfi na tim izborima neće biti izabrana. Želim reći članstvu da nad njima vlada jedna osoba, ali to je njihov izbor, njihov odabir. Nikome ne nudim novac. Sve pozicije koje se daju nebitne su jer odluke donosi samo jedna osoba", rekao je Pernar.

Spreman je na političku borbu, kaže Pernar, pa i ići na izbore za predsjednika države. Na pitanje je li najavio kandidaturu, rekao je da ni to nije isključeno.

"Onaj cirkus na Zrinjevcu. Kaže Sinčić da su izabrani tajnici.... Kaže meni Vuletić: 'Nisam znao da sam postao međunarodni tajnik.' Podržavao sam u tom trenutku tu samovolju, a onda kada sam vidio da su diskreditirali Bunjca, onda sam shvatio", ispričao je Pernar o događaju na Zrinjevcu.

"U 11 sati na konferenciji za medije izlazim iz Živog zida, kao i kolega Bunjac. Kolega Sinčić donio je konačnu odluku koja je bila i očekivana, pa je još jedan put stao na stranu svoje supruge. Interes stranke, volja članstva i mišljenje javnosti, nažalost, nebitno mu je .

Ivan pernar potres u živom zidu Istekao Pernarov ultimatum. Oglasio se Sinčić i poslao poruku

Što se tiče dijaloga koji sada zagovara, i on sam zna da ga već godinama nema i to zbog osobe čija se ostavka danas traži", napisao je Pernar.

"S obzirom na veliku količinu informacija koje se u kratkom vremenu pojavljuju u medijima i na količinu emocija, kao najodgovornija osoba u stranci imam obvezu prema biračima, javnosti i članovima postupati zrelo i trezveno, kao odgovoran čovjek i odgovoran političar. Sljedećih šest dana inzistirat ću na seriji sastanaka s kolegama na svim razinama u stranci te do završetka tih sastanaka neću donijeti nijednu stranačku odluku. Kriza u stranci rješava se dijalogom, a ne ultimatumima", napisao je Sinčić u priopćenju.

Vladimira Palfi, Ivan Vilibor Sinčić i Ivan Pernar Ivan Pernar: 'Dao sam ultimatum bračnom paru Sinčić-Palfi, a Vladimira me istjerala iz kuće'

Pernar je, podsjetimo, razgovarao s Ivanom Viliborom Sinčićem i njegovom suprugom Vladimirom Palfi te je dao ultimatum danas do 10 sati zatraživši ostavku Palfi u Glavnom odboru. Ultimatum je istekao.

Video: Raskol u Živom zidu

ŠTO NOVO ZNAMO O KORONAVIRUSU
Molekularna biologinja iz Infektivne bolnice: Nema dokaza da se virus širi aerosolom
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
 • Avatar krumpirsky
  krumpirsky:

  živi zid-živi cirkus kaj se mene tiče može i napustit sabor i onak su to bezveznjaci, vrijeme je da počnu uzimat antipsihotike dijagnoza : Shizofrenija je obilježena psihozom (gubitkom dodira sa stvarnošću), halucinacijama (lažnim percepcijama), iluzijama (umišljenim uvjerenjima) usput ne ... prikaži još! zabrinjavaju me oni, vec ooni koji su njima dali glas jer ako i njih posaljemo na ljecenje to bi fakat moglo unistit do kraja zdrastvo .)

 • kajtebriga:

  Meni oni od pocetka djeluju nenormalno. Nezreli balavci, koji su mislili da znaju nesto, zato sto su procitali previse gradiva o teorijama zavjere. Ali za voditi stranku, a na kraju i drzavu, potrebno je vise od toga, a prije svega ... prikaži još! mozak i razum, a oni to nemaju. Zabrinjavajuce je da su hrvati toliko naivni, kad biraju ovakve klaunove a la Pernar.

 • dosadno:

  Nacija je u šoku!! Kako dalje?!