Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštećen kolosijek

Iskliznula lokomotiva iz tračnica između Zvečaja i Duge Rese

lokomotiva,vlak,iskliznuce,tracnice,portal (1)
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
1/6
04.02.2013.
u 10:35

Pruga je na toj dionici do daljnjega zatvorena pa će se putnici na relaciji Generalski Stol – Duga Resa i obratno prevoziti autobusima

Između kolodvora Zvečaj i Duga Resa jutros u 8.30 sati iz tračnica je iskliznula lokomotiva teretnog vlaka koji je vozio na relaciji Rijeka – mađarska granica.

Ozlijeđenih nema, no oštećen je kolosijek. Pruga je na toj dionici do daljnjega zatvorena pa će se putnici na relaciji Generalski Stol – Duga Resa i obratno prevoziti autobusima.

>>VIDEO Vlak iskliznuo s tračnica, 19 poginulih i 107 ozlijeđenih

 

Komentara 3

CR
crocro
11:20 04.02.2013.

Stalna iskliznuća lokomotiva ili vagona na Hrvatskim tračnicama, više nije nikakva nova vijest. To je znak da nam željezničke pruge ne da ne valjaju nego da su u katastrofalnom stanju. Svako iskliznuće je šteta i to ne mala šteta, koju plaća željeznica al to znači i Hrvatski građani. Jedino što je u svemu dobro je da nema ozlijeđenih osoba ili ne daj Bože teže stradalih. Jednom sam pročitao da na relaciji pruge Zagreb-Zabok, da dužini od 36 km, vlak prometuje malo više od jednog sata, što znači da je brzina putničkog vlaka na toj relaciji 36 km/h, sa zaustavljanjima na stanicama. Na relaciji stanica Veliko Trgovišće- Zabok, brzina kretanja je nešto više od 20 km/h, jer pruga ne može podnijeti veće brzine. To samo znači da sve takve pruge u Hrvatskoj koje nisu spremne prihvatiti brzinu veću od 40 km/h, treba žurno zamijeniti kako bi znali da živimo u 21 stoljeću., a ne u 19. stoljeću, jer je to brzina iz western filmova.

LA
larala
11:56 04.02.2013.

zanimljivo je otkad je vlada pocela price o željeznici nema mjeseca da se ne desi neka nesreca, možda griješim al, nekako mi ovo smrdi na pripreme za privatizaciju.....po hr. obicaju nama nešto ne vrijedi al, drugima se na kraju višestruko isplati, pa onda odjednom staro i zahrđalo postane najmodernije i super ispravno

ZJ
zjerko44
13:47 04.02.2013.

dali treba poginut ljudi u nesrecama koje se cesto desavaju da bi ministar sa dva prezimena dao ostavku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije