Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pretukli mladića

I SDSS osudio napad na 20-godišnjeg Vukovarca: Jedan od napadača u istražnom zatvoru

Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
18.02.2016.
u 14:22

SDSS poziva sve učesnike u javnom i političkom životu grada da se klone zapaljivih priopćenja, prozivanja i presuda, kaže predsjednik podružnice Đorđe Ćurčić

Nakon nedavnog premlaćivanja u Vukovaru mladića hrvatske nacionalnosti (20) danas se oglasio i vukovarski SDSS koji najooštrije osuđuju svaki oblik nasilja, a posebno onaj u kome se u opasnost dovodi zdravlje i život mladoga čovjeka. Ozlijeđenom mladiću i njegovoj obitelji zaželjeli su brz oporavak i ozdravljenje.

- Mnoge okolnosti i naslijeđe grad Vukovar čine pogodnom sredinom za incidente, ne samo one u kojima se  egzistencijalno ugroženi i frustrirani pojedinci fizički obračunavaju. Za brzi i uspješan napredak zajednice opasni su i drugi oblici nasilja, poput medijskih prozivanja i linča cijele zajednice, neosnovanih optužbi pojedinaca i neprovođenje zakona. Zato SDSS poziva sve učesnike u javnom i političkom životu grada da se klone zapaljivih priopćenja, prozivanja i presuda. Neka to ostave određenim institucijama, a  naš izbor je tolerancija, dijalog i vladavina prava. Sigurni smo da pod takvim okolnostima,Vukovar ima perspektivu za sve svoje građane, stoji u priopćenju vukovarskog SDSS-a kojega potpisuje predsjednik podružnice Đorđe Ćurčić.

Danas se novim priopćenjem oglasilo i Županijsko državno odvjetništvo Vukovar koji navode kako su na temelju kaznene prijave i posebnog izvješća PU vukovarsko-srijemske donijeli rješenje o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana (1997., 1994. i 1987.) zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva. Protiv trećeokrivljenika (1987.) podignuta je i kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

- Postoji osnovana sumnja da su trojica okrivljenika 14. veljače 2016. u Vukovaru, počinili navedeno kazneno djelo na štetu oštećenika (1996.) te da je trećeokrivljeni istoga dana počinio kaznena djela oštećenja tuđe stvari na štetu hrvatskog državljanina (1997.) i kazneno djelo držanjem oružja čije je posjedovanje građanima zabranjeno, stoji u priopćenju ŽDO Vukovar.

Protiv trećeokrivljenog (1987.) sudac istrage odredio je i istražni zatvor zbog opasnosti od ometanja istrage i opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage je drugookrivljenom (1994.) odredio mjeru opreza, odnosno, odbijen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora. Na tu odluku se DORH žalio „zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja“.

>> Penava: Potreban nam je razum. Moramo graditi mirno društvo

Komentara 27

Avatar Frano1
Frano1
14:53 18.02.2016.

Nakon pet dana od napada? Da nije procurilo u medije ne bi to ni sad napravili. Sramite se licemjeri!

A9
AAA-999
14:57 18.02.2016.

SDSS nije osudio napad. Dapače, on ga opravdava. A to što je osoba koja sudjelovala u pokušaju teškog ubojstva puštena na slobodu trebalo biti žurna tema Sudbenog vijeća.

KR
krutiii
15:01 18.02.2016.

sudac istrage je sigurno neki abolirani sudija 'sao krajine'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije