Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident u Vukovaru

Penava: Potreban nam je razum. Moramo graditi mirno društvo

09.07.2015., Vukovar - Gradonacelnik Ivan Penava odrzao je konferenciju za medije povodom godinu dana na celu grada. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
18.02.2016.
u 13:22

Osuđujem svaku vrstu nasilja. Koliko znam ovaj incident ima i nacionalni i navijački karakter. Frustracija pripadnika srpske nacionalne manjine ne mogu biti razlog za bilo kakvo fizičko nasilje, kaže Srđan Milaković

Iako je od nemiloga incidenta u Vukovaru kada je od strane trojica pripadnika srpske nacionalne manjine 20-godišnji Vukovarac hrvatske nacionalnosti zadobio teške ozljede, a koji se dogodio u ranim jutarnjim satima u nedjelju, prošlo gotovo pet dana niti jedna politička stranka s srpskim predznakom u Vukovaru nije osudila ovaj incident. Danas je, na konferenciji za novinare koja je sazvana na drugu temu, dogradonačelnik Vukovara iz redova srpske nacionalne manjine Srđan Milaković, osudio ovaj incident.

- Osuđujem svaku vrstu nasilja. Koliko znam ovaj incident ima i nacionalni i navijački karakter. Frustracija pripadnika srpske nacionalne manjine ne mogu biti razlog za bilo kakvo fizičko nasilje, rekao je Milaković odgovarajući na upit novinara. Komentirajući incident gradonačelnik Vukovara Ivan Penava istakao je kako se ovo ne može tolerirati jer izaziva bijes hrvatskoga naroda ali i da ga je strah da na kraju ne stradaju upravo pripadnici manjine.

- Potreban nam je razum. Moramo graditi mirno društvo, istakao je Penava. Povodom incidenta priopćenjem za javnost isti je osudila i stranka Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti koja je pozvala pravne subjekte da adekvatno sankcioniraju počinitelje ovakvih nemilih događaja tko god to bio.

-Jedino adekvatnim sankcioniranjem možemo vratiti povjerenje građana u naš  pravni sustav. Iako imamo adekvatan pravni okvir kojim se reguliraju pitanja nacionalnih manjina, predmetni događaj u kojem je nacionalna pripadnost bila povod za fizički sukob, upućuje na činjenicu da se određeni dio srpske nacionalne manjine, nije u potpunosti uklopio u lokalnu zajednicu te da na tome treba nastaviti raditi u budućnosti, stoji u priopćenju kojega potpisuje predsjednica vukovarske podružnice Mirjana Semenić Rutko.

Pozvala je i medije da svojim djelovanjem doprinesu praktičnom rješavanju pitanja nacionalnih manjina na ovom području.

>> HDZ osudio napade po nacionalnoj osnovi u Vukovaru

Komentara 12

Avatar istovari
istovari
14:12 18.02.2016.

Da su hrvatski huligani pretukli nekog Srbina kojeg hrvatskog Pupovca bi se prozivalo? Možda Karamarka ili dr. Vasu?

NE
nemanatrag
14:17 18.02.2016.

Ovo je slučaj za policiju, a ne za Penavin lov u mutnom....

PP
pravedna.penzicka
14:30 18.02.2016.

Sve o srbima, SDSS-u, Pupovcu i situaciji u Vukovaru čuli su sinoć u Bujici gledatelji od gospodina Predraga Š. (ne znam točno prezime). Gospodin je srbin, hrvatsku branitelj, bio je i u logoru. On svjedoči da veliku štetu radi Pupovac i njegovi iz Vukovara upravo srbima i da on (Pupovac), ne može predstavljati sve srbe u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije