Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josipović u Zagorju

Drugim regijama zaželio zagorski razvoj i entuzijazam

Josipović u Zagorju
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
1/7
12.12.2014.
u 13:55

Zaključio je da su radnici zadovoljni jer uredno primaju plaću, a planiraju se investicije i infrastrukturni projekti pa bi se moglo poželjeti da i drugi krajevi zemlje napreduju ovako dobro.

Posjetom Humu na Sutli, zagorskoj općini snažne staklarske tradicije i gospodarstva, u kojoj, istaknuo je načelnik Zvonko Jutriša, gotovo i nema nezaposlenih, Ivo Josipović započeo je posjet Krapinsko - zagorskoj županiji u sklopu svoje predsjedničke kampanje.

Dočekao ga je tamo i šef zagorskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić u pratnji krapinsko - zagorskog župana Željka Kolara te su zajedno obišli obnovljenu općinsku zgradu. I sam Josipović pojasnio je da je to razlog što je upravo Hum na Sutli početna točka njegove kampanje Zagorjem.

- Ovo je mjesto u kojem možemo pronaći puno elemenata koji mogu biti primjer drugima i model za Hrvatsku. Ovdje imamo propulzivno gospodarstvo, zaposlenost koja je visoka za naše prilike i dalje raste te ono što je također važno, odlične odnose sa susjedima Slovencima, s kojima se gaji gospodarska, kulturna i prijateljska suradnja, zaključio je Josipović, dodavši kako očekuje veliku podršku u ovom dijelu Hrvatske, kao što ju je uostalom dobio i na prošlim predsjedničkim izborima - zaključio je Josipović te nastavio obilazak Zagorja.

Aktualnom predsjedniku i predsjedničkom kandidatu Ivi Josipoviću dolazak u Hrvatsko zagorje je uvijek zadovoljstvo. ­

- To je zato što se ovdje mogu vidjeti neki jako dobri primjeri jer kad je riječ o gospodarstvu broj nezaposlenih pada, rastu investicije, raste izvoz. To baš nije karakteristično za cijelu zemlju, a rezultat je dobre politike koja se vodi ali i entuzijazma, poleta i optimizma koji postoji među dijelom poduzetnika, pa i građana i građanki. Vidimo da je dobar dio Zagorja postao gradilište, grade se važne ceste kojima se ispravlja nepravda pomalo i prometne izolacije nekih dijelova. Građani i građanke s priličnim optimizmom gledaju na svoju budućnost. Problema ima, ali se oni i rješavaju – rekao je Ivo Josipović nakon što je obišao tvrtku Zagorka u Bedekovčini.

Zaključio je da su radnici zadovoljni jer uredno primaju plaću, a planiraju se investicije i infrastrukturni projekti pa bi se moglo poželjeti da i drugi krajevi zemlje napreduju ovako dobro.

Na pitanje novinara o tome što je predviđeno u njegovom programu, a tiče se znanosti i obrazovanja kazao je kako smatra da znanost i obrazovanje nisu dovoljno istaknuti i afirmirani kao pokretači društvenog razvoja i gospodarskog oporavka.

­ - Želimo sve više obrazovanih mladih ljudi, kvalitetnije obrazovanje, ali nažalost k tome ne korespondiraju financijska sredstva. S obzirom na krizu teško je očekivati drastične promjene, pa se moramo okrenuti drugim izvorima financiranja posebice povezanosti sveučilišta i veleučilišta s gospodarstvom. Mi je nemamo una dva važna aspekta. Jedan je veza odnosno projekcija razvoja gospodarstva koja bi mladima omogućila procjenu studija i onog što je dobro za budućnost, a nema ni korelacije koja bi povezivala znanstveni i obrazovni rad s radnim procesima i tu moramo puno učiniti zbog koristi i za gospodarstvo i za obrazovni proces koji bi tako više bio utemeljen na praksi, a manje na teoriji. Posebno je važno da razumijemo kako neće biti gospodarskog napretka bez uvažavanja obrazovnog sustava i bez njegove promjene i adaptacije potrebama gospodarstva – kazao je Ivo Josipović unaprijed se zahvalivši Zagorkama i Zagorcima što će zajedno pobijediti na predstojećim izborima.

>> U čemu se Kolinda Grabar Kitarović razlikuje od Stipe Mesića i Ive Josipovića

Komentara 17

KD
KRALJ DMITAR ZVONIMIR_neblok
13:07 12.12.2014.

...kao da je sdp POKRENUO TU FIRMU U zAGORJU!?

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
12:48 12.12.2014.

Loša je to predsjedniče floskula u koju više ne vjeruju ni glasači SDP a .Sazovi vladu i traži promjene te smjene ministara koji nisu sposobni voditi ni omanji kiosk u Humu na Sutli

GE
gemist
12:50 12.12.2014.

Predsjednik se sigurno pretrgal ok toga,bjezi od njih da ih ne ocopras,da jesu jaki Vetropack i Omco,stranci su to napravili,ti sigurno ne,napisi predsjednice kaj si napravil korisnog,osim za sebe,za drzavu,osim mlacenja prazne slame

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije