Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Travelling Scope

Hrvatska u Kini najatraktivnija strana destinacija: 'Nagrada će osigurati dodatnu vidljivost na velikom tržištu'

Zagreb: Turisti sa zastavom Hrvatske i Kine na Trgu svetog Marka
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
23.12.2021.
u 19:23

Na kineskom ćemo tržištu i nadalje provoditi sve potrebne aktivnosti i susrete s ključnim partnerima, poručuje Franka Gulin

Hrvatska je u izboru specijaliziranog kineskog magazina za lifestyle i putovanja Travelling Scope proglašena najatraktivnijom stranom destinacijom.

Dodjela priznanja trebala je biti održana uživo s više od 300 uzvanika, no otkazana je zbog korone, ali uživo su je našim turističkim predstavnicima uručile Sunny Zhang, generalna menadžerica magazina, i Lily Liang, producentica i zamjenica glavnog urednika tog popularnog časopisa koji se tiska u mjesečnoj nakladi od 700 tisuća primjeraka.

Kristjan Staničić, direktor HTZ-a, kaže da je to priznanje potvrda kako se na tržištu Kine radi jako dobro
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

“Ova će nagrada našoj zemlji osigurati dodatnu vidljivost na velikom kineskom tržištu, kao što je bio slučaj i 2019. kada je isti magazin našoj zemlji dodijelio nagradu za destinaciju s najboljim kulturnim i povijesnim nasljeđem. Na kineskom ćemo tržištu i nadalje provoditi sve potrebne aktivnosti i susrete s ključnim partnerima kako bi naša zemlja imala što bolju poziciju kada se ponovno aktiviraju putovanja s kineskog tržišta”, poručuje Franka Gulin, direktorica predstavništva HTZ-a u Kini.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić kaže da je to priznanje potvrda kako se na tržištu Kine radi jako dobro.

“Riječ je o velikom i zahtjevnom tržištu, posebice u okolnostima pandemije koja je znatno usporila turističke tijekove između Kine i Europe općenito. Međutim, u budućnosti očekujemo da će naša zemlja biti jedna od omiljenih destinacija kineskih ljubitelja putovanja, a optimizam daju i povratne informacije partnera i brojne nagrade osvojene u Kini”, rekao je Staničić.

VIDEO COVID potvrde nisu protuustavne. Šeparović: Naložili smo da ubuduće Stožer mora obrazložiti svaku odluku

Ključne riječi

Komentara 1

BA
Barbasmora
19:38 23.12.2021.

Pa normalno, kad imamo najlipšu nasu domovinu! I kinezi to priznavanju! Ali bolje da nam ove komunjare ne dolaze ...nek idu u Svrbiju, Bosnu Ili Sloveniju!! Kod nas su Wilkomen njemci, Amerikanci, europljani....!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije