Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hdz traži ostavku

'Hrvatska je otišla s Balkana, ali je Balkan ostao u srcima nekih'

reiner
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
20.09.2013.
u 10:13

Dokle ćete, gospodine Milanoviću, zlorabiti našu strpljivost? – upitao je HDZ-ov Željko Reiner hrvatskog premijera

– Dokle ćete, gospodine Milanoviću, zlorabiti našu strpljivost? – upitao je HDZ-ov Željko Reiner hrvatskog premijera koji unatoč traženju oporbe nije došao u Sabor objasniti zašto jučer na sjednici Vlade nije bio "lex Perković". To je premijeru, koji voli latinske poslovice, izrekao na latinskom, a parafrazirajući slavnog rimskog govornika Cicerona i početak njegova poznatog govora protiv Katiline (Quosque tandem abutere, Catilina, patientia nostra?).

HDZ i nezavisna zastupnica Jadranka Kosor zatražili su stanku na samom početku sjednice i tražili da premijer dođe u Sabor. Nakon stanke, Reiner se obrušio na Milanovića kojeg je prozvao i zato što svojim ponašanjem pokazuje da Sabor smatra nevažnim.

– Ovo je još jedan dokaz nevjerodostojnosti premijera i Vlade i patetični pokušaj da se obmane Europska komisija – rekao je Reiner i dodao da njemačke novine pišu kako je Hrvatska, koja je trebala biti primjer za cijelu regiju, postala zastrašujući primjer. Time se, naglašava Reiner, sada ne nanosi šteta samo Hrvatskoj nego i svim zemljama u regiji koje imaju aspiracije ulaska u EU.

– Hrvatska je politički otišla s Balkana, ali je Balkan ostao u srcima nekih – zaključio je Reiner. HDZ je pozvao premijera da, "zbog štete koju nanosi Hrvatskoj" on i njegova Vlada podnesu ostavku i "tako omoguće da hrvatski građani imaju korist od ulaska u Europsku uniju, a ne samo sramotu, štetu i svađu s njezinim institucijama", zaključio je Reiner.

Jadranka Kosor još jednom je podsjetila da se prijedlog izmjena "lex Perković" nalazi na saborskom dnevnom redu, a u proceduru ga je uputio klub HGS-a i J. Kosor.

>> Milanović: Gdje vam je Karamarko? Lobira za sankcije?

>> Njemački mediji o Hrvatskoj: Drskost je slaba riječ

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije