Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POJAŠNJENA SITUACIJA

Benzinske razljutile vozače zbog redukcije mjesta za točenje dizela: Oglasili su se Ina i Lukoil

Gorivo od danas drastično jeftinije, litra benzina manje od 10 kuna
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
02.06.2023.
u 19:33

Sve više benzinskih pumpi u Hrvatskoj reducira broj dostupnih mjesta na kojima se možete opskrbiti običnim dizelom. Nakon Ine, i Lukoil se poveo istom praksom

Cijene goriva tijekom sljedeća dva tjedna ostat će praktički nepromijenjene. Od utorka će cijena litre eurosupera 95 i dalje iznositi jedan euro i 32 centa, dok će eurodizel i plavi dizel poskupjeti za jedan cent. Litra eurodizela stajat će euro i 24 centa, a litra plavog dizela 74 centa, piše portal Dalmacija Danas

Cijene su se tako konačno ustalile i vratila na iznose prije koronakrize i globalnih poremećaja na tržištu. Podsjećaju i kako su, kada je cijena goriva bila na vrhuncu, razlike između običnog i premium goriva bile velike. U slučaju dizela za premium gorivo se plaćalo oko dva eura više.

Vozače zabrinjava što sve više benzinskih pumpi u Hrvatskoj reducira broj dostupnih mjesta na kojima se možete opskrbiti običnim dizelom. Nakon Ine, i Lukoil se poveo istom praksom, navodi Dalmacija Danas. Kako neslužbeno doznaju, postoji mogućnost da se već ovog ljeta na većini pumpi u cijelosti uklone točionici za obični dizel. Ako običnoga ne bude bilo, za onaj skuplji trebat će izdvojiti 10 centi više.

Kakva je situacija s točionicima za obični dizel na benzinskim crpkama i jesu li istinite priče kako će se smanjivati njihov broj tijekom ljeta, upitali smo INA-u.

- INA kao i do sada ima dostupna sva goriva na maloprodajnim mjestima. Kao proizvođač visokokvalitetnih goriva, kompanija kontinuirano osluškuje potrebe i zahtjeve svojih kupaca, ali i automobilske industrije te je na svojim maloprodajnim mjestima u Hrvatskoj uvela unaprijeđena Class Plus goriva s novim Expert aditivima za još bolje performanse motora. Poboljšana formula Expert aditiva učinkovito čisti motor od naslaga, daje više snage, smanjuje potrošnju goriva i emisiju C02 čime pridonosi očuvanju okoliša. Cijenimo povjerenje koje nam kupci daju i važno nam je da odlaze zadovoljni s naših maloprodajnih mjesta stoga ćemo nastaviti prilagođavati i razvijati našu ponudu kako bismo ostali njihov prvi izbor - odgovorili su nam iz Korporativnih komunikacija i marketinga INA-e.

VEZANI ČLANCI: 

Lukoil na pitanje je li istinita informacija da će na benzinskim crpkama biti manje mjesta za točenje običnog dizela odgovara: LUKOIL Croatia u potpunosti poštuje aktualne odluke Vlade RH i posluje u sukladnosti člankom 3., stavak 6. “Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata” što znači da su na jednom ili više agregata svih benzinskih postaja dostupni utakački pipci za standardna, (obična) Eurodizel i Eurosuper goriva. Na našim benzinskim postajama upravo je u tijeku prodajna akcija “Osjeti razliku – super ponuda ECTO goriva”, kroz koju kupcima sugeriramo kupnju visokokvalitetnih ECTO goriva, a koja uključuje i djelomično smanjenje broja utakačkih pipaca standardnih goriva.

- Željeli bi naglasiti, da nam nije namjera na bilo koji način uskratiti pravo našim kupcima da toče gorivo po vlastitom izboru, već nam je ideja ukazati vozačima na visoke performanse ECTO goriva, koje doprinose uštedi u potrošnji do 5%, čime su stvarni troškovi goriva po prijeđenom kilometru gotovo izjednačeni sa standardnim gorivom, uz puno veću učinkovitost. Mi se iskreno nadamo da će Vlada RH u najskorije vrijeme u potpunosti ukinuti Uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata te na taj način omogućiti trgovcima naftnih derivata da se vrate u realnu tržišnu utakmicu u kojoj nećemo razmišljati o tome koje poslovne i marketinške poteze moramo vući kako bi održali likvidnost i prostu reprodukciju, već ćemo osmišljavati ideje kako biti bolji i atraktivniji od konkurencije, što je i intencija LUKOIL-a upravo kroz ovu promotivnu akciju - dodaje se. 

 

Komentara 12

DU
Deleted user
13:23 02.06.2023.

Ma vrapci na grani već znaju muljaže na benzinskim, pogotovo u franšizi, toči se da Premizm diesel, samo kaj ga slože kak hemišt od tuduma diesel običan i dva prsta do ruba aditivi, da se inspekcija uvjeri da su svi dodaci unutra. Pa koliko je već bilo slučajeva kvarova common raila koju zbog točenja neadvekatnog goriva, utvrđeni ne kod nas nego vani kojeg je prozvođač auta odredio. Kakav Premium mafijaška posla.

TE
TexWiller
12:03 02.06.2023.

I problem je koji!? Znači, ako ne bude običnog, skuplji se toči po cijeni običnog, ili kao što se na kraju teksta navodi 10c više.

FR
FranjoTT
13:48 02.06.2023.

Što očekivati od naftnog lobija nego da te gule i varaju, treba vratiti istom mjerom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije