Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
srdačan susret

FOTO Putin poslao pismo Kim Jong Unu: Njegov ministar razgledavao oružje sa sjevernokorejskim vođom

Šojgu i Kim Jong Un
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.07.2023.
u 07:05

Kim je zahvalio Putinu što je poslao vojno izaslanstvo pod Šojguovim vodstvom, dodavši da sastanak produbljuje "strateške i tradicionalne odnose Sjeverne Koreje i Rusije"

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un sastao se s ruskim ministrom obrane Sergejem Šojguom te su obje strane potvrdile da će nastaviti jačati veze, priopćila je državna mreža KCNA. Šojgu je Kimu predao pismo ruskoga predsjednika Vladimira Putina, stoji u izvješću. Kim je pak zahvalio Putinu što je poslao vojno izaslanstvo pod Šojguovim vodstvom, dodavši da sastanak produbljuje "strateške i tradicionalne odnose Sjeverne Koreje i Rusije". Kim Jong Un i Šojgu zajedno su posjetili i izložbu vojne opreme.

VEZANI ČLANCI:

Sjevernokorejska središnja novinska agencija objavila je da su Kim i Šojgu razgovarali u srijedu u glavnom gradu Pjongjangu i postigli konsenzus o neodređenim "pitanjima od zajedničkog interesa u području nacionalne obrane i sigurnosti te o regionalnom i međunarodnom sigurnosnom okruženju".

Sjeverna Koreja se slaže s Rusijom oko rata u Ukrajini, inzistirajući na tome da je "hegemonistička politika" Zapada pod vodstvom SAD-a prisilila Moskvu da poduzme vojnu akciju kako bi zaštitila svoje sigurnosne interese. Bidenova administracija optužila je Sjevernu Koreju da Rusiji dostavlja oružje kako bi pomogla njezinim borbama u Ukrajini, iako je Sjeverna Koreja odbacila tu tvrdnju, piše Guardian.

Rusko i kinesko izaslanstvo, u kojemu je bio i član politbiroa kineske komunističke stranke Li Hongzhongas doputovalo je ovoga tjedna u Sjevernu Koreju na obilježavanje 70. godišnjice kraja Korejskoga rata, koji se u Sjevernoj Koreji obilježava kao "Dan pobjede".

Šojgu je na banketu pohvalio sjevernokorejsku vojsku kao "najmoćniju na svijetu", izvijestila je agencija Yonhap.

Komentara 5

Avatar mason
mason
11:02 27.07.2023.

Putin trazi dravu u kojoj ce dobiti azil, ali ce zavrsiti ka Sadam Hussain.

DU
Deleted user
09:17 27.07.2023.

treba rašistima municije

PR
pravednik2
09:34 27.07.2023.

Šojgu pohvalio sjevernokorejsku armiju kao najmoćniju na svijetu. Ha ha. Narod im umire od gladi, tko se ne nasmije, kada se veliki vođa nasmije, nestane u vidu magle. To je najmoćnija armija? Na što su Rusi spali. Da kod gladnihh Sj.Korejanaca prose municiju. Platit će im pšenicom , ukradenom u Ukrajini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije