Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turska i sad

Erdogan: Turska će bojkotirati američke elektroničke proizvode

Handout/Reuters/Pixsell
14.08.2018.
u 14:16

'Ako imaju iPhone, mi imamo Samsung', dodao je Erdogan

Turska će bojkotirati američke elektroničke proizvode, upozorio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u utorak, uslijed zaoštravanja trgovinskih i diplomatskih odnosa Washingtona i Ankare.

''Mi ćemo proizvoditi još bolje i kvalitetnije proizvode kakve sada uvozimo, i počet ćemo ih izvoziti. Bojkotirat ćemo američke elektroničke proizvode'', rekao je Erdogan na poslovnom skupu u Ankari.

''Ako imaju iPhone, mi imamo Samsung'', dodao je Erdogan.

''Mi imamo Veneru i Vestel u našoj zemlji'', rekao je Erdogan pritom misleći na tursku kompaniju Vestel Elektronik i njihov pametni telefon.

Tenzije između Turske i SAD-a porasle su nakon zatvaranja američkog pastora Andrewa Brunsona, kojemu se sudi za špijunažu i terorizam. Američki predsjednik Donald Trump odlučio je potom udvostručiti carinske namete na turski čelik i aluminij, ubrzavši tako pad turske valute.

Kriza je pogodila tursku liru, obveznice i burzu dionica. Valuta je izgubila gotovo 50 posto svoje vrijednosti od početka godine.

Erdogan je ostao prkosan i za krizu optužuje ''ekonomske teroriste'', ''ekonomski rat'' i ''nasilnike u globalnom sustavu'', te najavljuje nove saveze s Rusijom i Kinom.

>> Pogledajte video - Oružje koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske

Ključne riječi

Komentara 42

Avatar southman
southman
16:03 14.08.2018.

Ako Erdogan ne sruši SAD ne znam tko će , hahahaha !!!

Avatar matteo999
matteo999
15:46 14.08.2018.

To će smeće islamističko uništiti modernu Tursku, nikad turska vojska nije smjela dozvoliti da islamisti dođu na vlast, trebali su ih sve bez milosti pobiti-sad na žalost imaju to što imaju...

Avatar Ivan Grozni
Ivan Grozni
15:23 14.08.2018.

Ovaj Erdogan će razjebati tursku ekonomiju . Za par godina će kruha biti hladni s ovog “sultana” će narod objesiti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije