Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slijedi kaznena prijava

Dvoje Dubrovčana osumnjičeno za ubijanje i mučenje životinja

Podi: Psi iz Udbine i Korenice dovedeni su u šinteraj As eko
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
01.07.2022.
u 13:50

Radi se o ženskoj osobi u dobi od 53 godine i muškoj osobi u dobi od 43 godine.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska izvijestila je o završenom kriminalističkom istraživanju nad dvoje volontera udruge, čija je djelatnost briga i zaštita životinja, koji se sumnjiče za kazneno djelo ubijanja ili mučenja životinja.

Radi se o ženskoj osobi u dobi od 53 godine i muškoj osobi u dobi od 43 godine.

Koordiniranim nadzorom djelatnika veterinarske inspekcije, Državnog inspektorata i policijskih službenika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, koji je napravljen u svibnju ove godine na lokalitetu na kojem su smještene životinje o kojima udruga skrbi, kod većeg broja pasa utvrđena je prisutnost buha i krpelja, a kod 17 pasa su pronađene vidljive, neliječene rane i crijevni paraziti iz čega jasno proizlazi da se životinjama nije pružala adekvatna skrb, niti im je pružena potrebna veterinarska pomoć.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 53-godišnjakinja, najmanje od početka 2019. g. do dana provođenja nadzora, osobno rukovodila brigom oko pasa, te davala upute i naloge drugim volonterima pri čemu im nije dozvoljavala odvođenje životinja u veterinarske ambulante već im je osobno propisivala i davala lijekove iako nije osoba koja je stručno osposobljena za takvu djelatnost, što je rezultiralo lošim zdravstvenim stanjem životinja.

Također je utvrđeno da se 43-godišnji osumnjičeni, kao volonter udruge, u istom vremenskom razdoblju, nehumano odnosio prema životinjama i teško ih zlostavljao na način da ih je gađao kamenjem, udarao raznim predmetima, daskama, povodcima i dijelovima svog tijela i time im nanosio fizičku bol i patnju.

Protiv osumnjičenih slijedi kaznena prijava u redovnoj zakonskoj proceduri.

Komentara 3

DU
Deleted user
17:34 01.07.2022.

Zanimljivo. Poznajem tu Dubrovkinju (53).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije