Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
festival u kaptolu

Dvadeset novih pjesama na "Zlatnom glasu Zlatne doline 2013"

zlatni glas,tamburaši
Duško Mirković/PIXSELL
22.04.2013.
u 21:28

Na ovogodišnjem festivalu nastupit će devet vokalnih solista, te 11 tamburaških sastava

Odabrane su pjesme i poznati svi izvođači tradicionalnog 39. festivala tamburaških pjesama "Zlatni glas Zlatne doline 2013."koji će se održati 3. svibnja u Kaptolu. Kako je poznato unatrag četiri godine festival donosi nove autorske još neizvedene skladbe, a izvođači su tamburaški sastavi i solisti s područja kontinentalne Hrvatske.

- Ove godine bit će izvedeno 20 novih pjesama, a nastupit će devet vokalnih solista, te 11 tamburaških sastava - ističe Mile Pavičić, predsjednik Organizacijskog odbora priredbe, inače načelnik općine Kaptol. Pokrovitelj festivala je Požeško-slavonska županija, a medijski pokrovitelji Poljoprivredna TV Požega, Soundset Požega i Kronika Požeško-slavonska.

Pjevače će kao i prethodnih godina pratiti tamburaši "Bekrije" iz Požege, a organizatori su osigurali niz nagrada o kojima će odlučiti stručni sud, te glasovi posjetitelja festivala. Uz sastav Od srca do srca sa zagrebačkog područja dolaze solisti Martina Barač, Valentina Žnidarić, Slavko Vjeko Blažinović i Jandre Rukavina, zatim Zlatna dolina, Posegana, Kćeri ravnice, Monika Jurić, Stjepan Japarić, Tomislav Pavlović i Brigita Tomašević iz požeškog kraja, Skitnice iz Cerne, Lađari iz Davora, Žute dunje iz Cernika, Fijaker band iz Nove Gradiške, Šokački cvit iz Slavonskog Broda, Baranjski sokak, Slavonski san iz Đakova, te Srećko Tadić i Ivica Divjak iz našičkog kraja.

Kao autori na festivalu se pojavljuju Ivica Plivelić, Krunoslav Dražić, Damir Bačić, Đurđa Habel, Davor Magušić, Mario Nikolić, Vedran Lekić, Željko Krušlin Kruška, Robert Vojvodić, Ilija Nikolić Pranjkov i drugi. Do festivala će biti objavljen album koji će biti upućen na naše radio stanice,a po prvi puta Poljoprivredna TV Požega emitirat će snimku festivala u terminu emisije TV Superton 6. svibnja od 20.30 sati, te reprizno 11. svibnja od 21 sat.

>> Zaštitili ime sajma i festivala Zlatni glas Zlatne doline

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije