Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeff Sessions

Državni odvjetnik podnio ostavku na Trumpov zahtjev: 'Želimo mu dobro'

Jeff Sessions
Foto: Reuters/PIXSELL
07.11.2018.
u 22:54

Trump je zamijenio Sessionsa i objavio da će ga naslijediti Matthew Whitaker, koji je bio predstojnik Sessionsova ureda

Američki glavni državni odvjetnik Jeff Sessions podnio je ostavku na zahtjev predsjednika Donalda Trumpa koji mu zamjera što se isključio iz istrage o ruskom upletanju u predsjedničke izbore 2016.

"Zahvaljujem glavnom državnom odvjetniku Jeffu Sessionsu na njegovoj službi, i želimo mu dobro! Trajna zamjena bit će nominirana uskoro", napisao je Trump na Twitteru, prenosi agencija dpa.

U potezu koji bi se mogao odraziti na istragu ruskog upletanja u izbore koju vodi posebni istražitelj Robert Mueller, Trump je zamijenio Sessionsa i objavio da će ga naslijediti Matthew Whitaker, koji je bio predstojnik Sessionsova ureda. 

Fox News pročitao je pismo u kojem Sessions navodi kako je takav potez od njega zatražen.

Sessions je izgubio predsjednikovo povjerenje, iako je ostao vjeran programu Bijele kuće. Session je tražio izuzeće u istrazi ruskog uplitanja u američke izbore 2016. zbog svojih kontakata s veleposlanikom.

Čelnica demokrata u Zastupničkom domu Nancy Pelosi odmah je reagirala na ostavku ocjenom da je to "očiti pokušaj" potkapanja i okončanja Muellerove istrage.

U izjavi na Twitteru Pelosi je pozvala Matthewa Whitakera da se izuzme iz istrage i poručila “Kongres mora poduzeti hitnu akciju da zaštiti vladavinu prava i cjelovitost istrage".

Whitakerovo izuzeće zatražio je i vođa demokrata u Senatu Chuck Schumer.

“S obzirom na njegove prethodne komentare (...) i nametanja ograničenja Muellerovoj istrazi, Whitaker bi se trebao izuzeti" dok obnaša dužnost glavnog državnog odvjetnika.

Pogledajte video o vojnom avionu F-35:

Ključne riječi

Komentara 9

MX
Mister X
23:52 07.11.2018.

merički glavni državni odvjetnik Jeff Sessions podnio je ostavku na zahtjev predsjednika Donalda Trumpa koji mu zamjera što se isključio iz istrage o ruskom upletanju u predsjedničke izbore 2016. Neče da radi svoj poso jer zna da bi Istragom dokazao nevinost Putina i Rusije a boji se da ga druga strabna ne ubije !! Njima paše da Trumpa drže dolje za ona dva jaja i stišču stalno kad zažele da mogu uvjek da vele on je Rusko tele ! Znajuda kad se laž lijepo ponavlaj postaje demokratska istina ...

DC
DC
02:09 08.11.2018.

Session je dobio otkaz poodavno. Trump je cekao da produ izbori.

Avatar Snijeg
Snijeg
00:23 08.11.2018.

Predsjednica Hrvatske podnijela ostavku na zahtjev gradjana Republike Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije