Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hsp u požegi

Daniel Srb: Ulazak u EU stajat će nas kao pretvorba i privatizacija

danijel srb
Filip Brala/Pixsell
31.05.2011.
u 15:49

Ulazak u EU donosi štete našem gospodarstvu, tvrdi čelnik HSP-a i traži da Hrvatska načini analizu isplativosti tog postupka i pokaže da je lider ovog prostora kako bi upravljala procesima cijelog područja.

POŽEGA – Hrvatska diplomacija nije stvorila nikakve pretpostavke za ulazak države u EU pa smo izloženi pritiscima, a nemamo ni ozbiljne studije o isplativosti tog ulaska pa će nas on stajati isto kao pretvorba i privatizacija – istaknuo je na konferenciji za novinare HSP-a u Požegi predsjednik stranke Daniel Srb te zatražio da Hrvatska načini analizu isplativosti tog postupka i pokaže da je lider ovog prostora kako bi upravljala procesima cijelog područja.

Štetnost ulaska u EU za naše gospodarstvo ilustrirao je dogovorenim kvotama za šećer i mlijeko što će uzrokovati zatvaranje jedne šećerane, pad proizvodnje i prerade mlijeka, otpuštanje radnika i slično.

– RH je pristala dati 4915 stanova osobama koje su otišle 1991. godine iz naše zemlje ili su ratovale, oni će to moći otkupiti po povoljnim uvjetima te onda prodati, a odnoseći kapital nanose izravnu štetu hrvatskom gospodarstvu – kazao je u nastavku Srb koji se upitao kakva je to država koja nagrađuje one koji su se protiv nje borili. Ilustrirajući odnos EU prema Hrvatskoj, on ističe da je RH dobila 1,3 milijarde eura iz fondova, a Srbija 3,5 milijarde iako još nije ni kandidat za članstvo.

Dodao je da je od ukupnog iznosa za obnovu ratom porušenih spomenika 70 posto dobila Srbija, 20 posto Bosna i Hercegovina, a 10 posto RH.

Ključne riječi

Komentara 18

OB
-obrisani-
15:59 31.05.2011.

Tako je danijele! NE EU!

OB
-obrisani-
16:16 31.05.2011.

Ne u EU!

R7
rolf-77-55
21:52 31.05.2011.

Odlicno Danijele.Imao si hrabrosti reci istinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije