Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbija traži

Dačić: Suverenitet Srbije na Kosovu gotovo da ne postoji

ivica dačić
Marko Mrkonjić/PIXSELL
12.01.2013.
u 19:39

Kosovom upravljanju zapovjednici ratnih postrojbi s kojima smo ratovali, a danas s njima razgovaramo, kaže

U Skupštini Srbije gdje je iznosio i tumačio rezoluciju o Kosovu, premijer Ivica Dačić je rekao kako Srbija traži na Kosovu autonomiju za Srbe.

- Suverenitet Srbije na Kosovu gotovo da ne postoji. Mi danas trebamo tražiti potporu za politiku koja će prekinuti uspavanku kako je dovoljno sakriti se iza rezolucija i problem Kosova će biti riješen. Kosovom upravljanju zapovjednici ratnih postrojbi s kojima smo ratovali, a danas s njima razgovaramo. To je na žalost realnost. Prijedlog rezolucije se temelji na tome da će predstavnici Srbije posebno inzistirati na uspostavljanju autonomne zajednice srpskih općina na Kosovu a da će izvorne nadležnosti i unutarnje uređenje biti predmet pregovora - rekao je Dačić danas u Skupštini.

>>Američki balkanolog: Mogući su sukobi na Kosovu

Komentara 2

OB
-obrisani-
21:18 12.01.2013.

O kakvom suverenitetu ovaj lupa? Zemlja je medjunarodno priznata od 100 drzava.

CA
campa
16:48 13.01.2013.

Dačić veli "Srbija na Kosovu gotovo i da ne postoji".Iz rečenice se vidi da več dugo nije bio na Kosovu pa je očito iznenađen zatečenim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije