Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izručenje Sanadera

Bivši premijer ipak neće biti smješten na ženskom odjelu

\'18.11.2010., Hrvatski sabor, Zagreb - Konferencija za medije bivseg premijera Ive Sanadera. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL\'
\'Sanjin Strukić/PIXSELL\'
18.07.2011.
u 20:05

Po upisu u očevidnik bit će smješten u jednokrevetnu ćeliju veličine desetak četvornih metara, u kojoj su krevet, stol, stolac, metalni ormarić i televizor, čiji ekran nije veći od 55 centimetara u dijagonali.

Kad Ivo Sanader kroči u Remetinec, iz kojeg će odmah moći obavijestiti obitelj da je stigao, najprije će se utvrditi njegov identitet, a zatim će pravosudni policajci temeljito pregledati i njega i njegove osobne stvari.

Po upisu u očevidnik bit će smješten u jednokrevetnu ćeliju veličine desetak četvornih metara, u kojoj su krevet, stol, stolac, metalni ormarić i televizor, čiji ekran nije veći od 55 centimetara u dijagonali. Od 160 ćelija u Remetincu, 30 je samica. One imaju vlastiti sanitarni čvor (umivaonik, čučavac i tuš), a tuširanje je moguće svaki dan, ako ima tople vode. Za smještaj u takvu ćeliju potrebna je i suglasnost psihijatra jer psihički labilne osobe ne smiju biti same.

Iako se nagađalo da će upravo zbog sigurnosnih razloga Ivo Sanader biti smješten na ženskom odjelu, Večernji list doznaje da to nije točno, iako je i njegov smještaj u jednokrevetnoj ćeliji u ovom pretrpanom zatvoru (kapacitet je 582 osobe, a unutra ih je više od tisuću) određen na temelju sigurnosne prosudbe. Iz istog razloga je, na primjer, svojedobno sam u ćeliji bio i Damir Polančec. I u njegovu, kao i u Sanaderovu slučaju, odlučeno je da bivši visokopozicionirani državni dužnosnici budu sami dijelom i zbog toga kako bi se izbjeglo da netko od drugih zatvorenika fizički ili verbalno nasrne na njih. No, teško će biti staviti zatvorenike "pod nadzor" dok se Sanader bude sam šetao zatvorskim krugom i zabraniti im da mu doviknu koju kroz rešetke. Za Polančecom su, na primjer, vikali "Vegeta! Pošto Vegeta?". Nagađalo se i da će bivši premijer biti smješten baš u ćeliju na odjelu 8. u kojoj je bio Damir Polančec, no na kraju je odlučeno da neće dobiti tu već istu takvu sobu.

Posjete će Ivo Sanader moći primiti već u srijedu, izda li sudac sutra (utorak) dozvolu. Posjeti traju dvadeset minuta i razgovara se preko telefonskih slušalica, a između pritvorenika i posjetitelja staklena je pregrada. Jednom mjesečno ta se pregrada diže. Takav se posjet naziva otvorenim jer se pritvorenik i "gost" mogu fizički dodirnuti, a ne samo gledati.

Bivšeg premijera u Remetincu će pregledati liječnik, a za bazu podataka uzet će se i uzorak DNK. U ćeliji može imati vlastitu posteljinu, a u zatvoru svoju odjeću i obuću. U zatvorskoj se kuhinji za pritvorenike pripremaju tri obroka dnevno, a suhomesnate proizvode te druge potrepštine moguće je kupiti i u zatvorskoj kantini. Ako želi jelo po narudžbi, dan prije može naručiti da mu zatvorski kuhar za ručak pripremi zagrebački odrezak (40 kuna) ili kotlet (23 kune).

Ivo Sanader na sud će svaki put biti doveden vezan lisičinama.

Ključne riječi

Komentara 12

OB
-obrisani-
22:07 18.07.2011.

treba njega u skupnu čeliju

RE
retrovizor
22:31 18.07.2011.

e jesmo mi glupi narod,pa čemu tolika pompa i tolike priče,Iveku bu u svakom slučaju bolje nego nama određenim građanima na slobodi...on ima lovu i bira kaj bu jel, a narod kopa po kantama i traži boce...ovo je ravno za državni udar, a ne udar na bokce građane Htvatske...

DE
deus ex machina
08:07 19.07.2011.

SVIĐA MI SE ORGANIZIRANOST REMETINCA ! Ljudi koji vode Remetinec očito su zaista vidoviti. Znaju oni da će uskoro trebati i jedna \"bolja\" čelija u ženskom odjelu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije