Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveći poslovni party u Zagrebu

Esplanada zasjala u plavom! Velika proslava 20. obljetnice Poslovnog dnevnika okupila poslovnu elitu

Foto: Matija Habljak/Pixsell
1/77
20.05.2024.
u 21:48

Godine 2004. iz Vjesnikove tiskare izišao je prvi broj Poslovnog dnevnika pod sloganom 'novine s kravatom', označivši početak prve poslovne dnevne novine u Hrvatskoj.

Oblaci su se razišli, a jedan od najotmjenijih zagrebačkih hotela zasjao je u plavoj boji, boji Poslovnog dnevnika koji je na ispunjenoj terasi Esplanade u dobrom društvu proslavio velikih i okruglih 20 godina. Baš kao što su proteklih dva desetljeća ispunjavali, ali i vjerno čitali stranice Poslovnog dnevnika (PD) tako su večeras rođendansko slavlje uveličali predstavnici najvećih hrvatskih i inozemnih kompanija kao i brojni dragi gosti iz svijeta poduzetništva, diplomacije i društva.

– Jako je bitno imati ovakve novine i svježe informacije za sve nas koji radimo i u inozemstvu. Poslovnom dnevniku bih poželjela još najmanje dvadeset godina. Nisam iz Hrvatske, pa mi je jako bitno dobiti širi pogled što se događa u Hrvatskoj i poslovne analize i ozbiljno te provjereno novinarstvo, to je ono što posebno cijenim u Poslovnom dnevniku – istaknula je direktorica Siemensa Hrvatska, Medeja Lončar. Da su kvalitetne i pouzdane informacije bitan faktor u gospodarskom svijetu, slaže se i direktorica korporativnih komunikacija i marketinga INA-e, Tamara Karagity. 

– Osobno surađujem s novinarima Poslovnog dnevnika već 16 godina i pamtim samo vrlo profesionalna i lijepa iskustva. PD je novina koja opravdano postoji već dva desetljeća i pogotovo danas kada su fake news i clickbait naslovi ti koji se traže, PD još uvijek vjerodostojno izvještava i provjerava sve činjenice, što je meni kao predstavnici jedne ozbiljne kompanije iznimno bitno – naglašava.

Poslovni dnevnik čita i jedan od naših najpoznatijih komunikacijskih stručnjaka Krešo Macan. I on podcrtava ključnu ulogu ozbiljnog lista u izazovnim vremenima kada su u komunikacijskim kanalima brojni šumovi, a provjerena informacija postala je vrijedan resurs. – Bez poslovnog dnevnika bismo izgubili dnevni izvor ozbiljnih vijesti jer danas većina medija trči za društvenim mrežama i ta je bitka izgubljena. PD nema taj prioritet, već on daje informacije koje su bitne i to radi uspješno i zato je doživio 20 godina i ima tu publiku koja ga gura da nastavlja raditi dobar posao jer mi trebamo dobar izvor poslovnih vijesti i savjeta, bez senzacija – zaključuje Macan.

Poslovni dnevnik slavi 20 godina: 'Bitna je kvaliteta, a ne platforma'

Kada je prije 16 godina stigao u najvažniji poslovni list u Hrvatskoj, njegov današnji glavni urednik Vladimir Nišević, ni sam se, govori nam, ne bi kladio u ovakav uspjeh brenda.

– Dokaz je to da smo zadnjih 20 godina radili dobar posao. Iako često otpisuju novine, mi rastemo, mijenjamo se i transformiramo. Na Tik Toku smo prešli milijun pregleda, kada sam to zapazio moj komentar je bio da je bitna kvaliteta, a ne platforma. Ta rečenica govori sve, kvaliteta je ono što garantira čitanost bez obzira je li otisnuto, gledate li na ekranu, mobitelu ili gledate kratki video – dodao je Nišević. Ponosni na svoje kolege iz grupacije smo i mi, u starijem bratu, Večernjaku koji ove godine također slavi veliku 65. obljetnicu.

VEZANI ČLANCI: 

–. Moram priznati da je već poprilično čudo kada gledate što se događa u okruženju da su dnevne poslovne novine u ovom dijelu Europe preživjele, ali jesu. Pritom su se nadograđivale i transformirale te je danas poslovni dnevnik brend koji uspješno posluje na više platformi i u digitalnom formatu na webu, videu te u printu – izjavio je glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić.

Ponedjeljak navečer na terasi Esplanade tako se pretvorio u najveći bussines party u gradu koji su ispunili plesni i glazbeni ritmovi u izvedbi mladog riječkog gitarista Frane Živkovića. Za dobru atmosferu pobrinuo se i talentirani Martin Kutnar na violončelu i harmonici, a na kraju večeri zaplesalo se uz Matiju Cveka i The Funkensteinse.

FOTOGALERIJA Pogledajte tko je sve stigao na party za 20 godina Poslovnog dnevnika

1/77

Godine 2004. iz Vjesnikove tiskare izišao je prvi broj Poslovnog dnevnika pod sloganom 'novine s kravatom', označivši početak prve poslovne dnevne novine u Hrvatskoj. U godini dva, Dnevnik je preimenovan u Poslovni dnevnik, pokrenut je internetski portal poslovni.hr te je započeo izlaziti na žutom papiru. Poslovni dnevnik suočavao se s izazovima oštre tržišne utakmice, ali i svjetske gospodarske krize.

Unatoč tim izazovima, Poslovni dnevnik je uspio osvojiti niz međunarodnih priznanja te je stekao reputaciju medija za poslovnu i društvenu elitu. Od 2014. godine, Poslovni dnevnik se proširio i na organizaciju događaja i konferencija, postajući prepoznatljiv po tome. Danas, nakon 20 godina prisutnosti na tržištu, Poslovni dnevnik je postao ultimativno mjesto za poslovnu zajednicu, s preko 1.300.000 čitatelja mjesečno, snažnom prisutnošću na društvenim mrežama te kontinuiranim rastom u digitalnom i e-izdanju.

Najveći business party u gradu: Poslovni dnevnik slavi 20 godina

 

Komentara 3

ZA
zagabria4
09:14 21.05.2024.

Šta oni smatraju pod poslovnom elitom. Tajkune koji su ojadili Hrvatsku ili one koji su oteli firme osnivačima i dali svojima (agrokor i pevec) ili otvaračima pizzerija kladionica i otkup zlata. Druge ne vidim

TM
trade_mark
09:20 21.05.2024.

tiskaju na ružičastom papiru ali su imali plavi parti? jer to voli hadeze, kriminalna organizacija? slatko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije