Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI INTERVJU U NOVOM MANDATU

Plenković o DP-u: Ono što nas je držalo na suprotnim stranama stavili smo sa strane

Poreč: Premijer Andrej Plenković obratio se medijima nakon posjeta festivalu Vinistra
Foto: Luka Batelic/PIXSELL
1/10
20.05.2024.
u 19:56

Plenković je otkrio kako se rukovao s predsjednikom Milanovićem kada mu je nosio potpise te da mu je on čestitao

Premijer Andrej Plenković gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je govorio o koaliciji s Domovinskim pokretom te planovima za novi, treći mandat. Na pitanje nije li mu već dosadilo biti na mjestu premijera i što ga motivira, odgovorio je: 

- Nije, kako će mi dojaditi? Trudimo se već osam godina, sa mnogim izazovima. Teško da bi zamislili ovakve krize. Sve je iza nas. Motivira me da domovina bude što stabilnija, sa što višim standardom, sa većim plaćama To je proces, nema kraja. Uvijek postoji izazov. Plaće su veće, mirovine su veće. Hrvatska je danas puno bolja nego što je bila 2016. godine - kazao je Plenković. Upitan je i o kaznenoj prijavu koju je Domovinski pokret podigao protiv njega. 

- Pa dobro, to što je nešto s internih sastanka izašlo van nije dobro. Suradnja? HDZ je ponovo uvjerljivo pobijedio. Sve skupa 61 mandat. Trebalo nam je 15 mandata.  Imamo bizaran slučaj u ovim izborima što su sve stranke s lijeve stranke htjele pobijediti na izborima, na kojima su izgubili. Ono što nas je držalo na suprotnim stranama stavili smo sa strane. Meni je najvažnija politička stabilnost. Povući će kaznenu prijavu. To je bilo u jeku kampanje - kaže Plenković. 

Otkrio je kako se rukovao s predsjednikom Milanovićem kada mu je nosio potpise te da mu je Milanović čestitao. 

- Bilo je sve rutinski, non stop mi je čestitao - kazao je premijer. Komentirao je i povećanje plaća ministrima. 

- Jedan ministar mi je 2016. godine rekao da odmah povećamo plaće na 10.000 eura. Povećat ćemo plaće državnim dužnosnicima kada napravimo kalkulacije - kazao je. 

Na pitanje hoće li zbog obiteljskog plinskog biznisa ministar Šušnjar biti pod posebnim povećalom, odgovara: "On je svjestan okolnosti. Svjestan je da će mu se sve propitkivati. Nećemo ljude isključivati zbog obitelji". 

>>> FOTO Pogledajte kako je tekla preuzimanje novih resora:, Habijan rekorder u primopredajama

Poreč: Premijer Andrej Plenković obratio se medijima nakon posjeta festivalu Vinistra
1/12

- Takve su bile okolnosti, ali mi smo tu da štitimo prava nacionalnih manjina. Naravno da smo u komunikaciji. Imate tezu, zašto negdje nisu došli predstavnici SDSS-a. Jesu li negdje došli ili ne došli? Boris Milošević je svojedobno kao potpredsjednik Vlade došao u Knin. To nije dovoljno valorizirano. Trebalo je reći da je Boris Milošević došao u Knin. Ako dođu ili se ignorira ili nije dobro, a ako nije došao, kaže se zašto nisu došli - odgovorio je na pitanje kako je objasnio Miloradu Pupovcu da je došlo vrijeme za rastanak. 

Upitan je i ide li u Bruxelles. 

- Ja ću pomoći HDZ-u, pomoći ćemo Europskoj pučkoj stranci da pobijedi na izborima, a ja ću za Hrvatsku raditi s ovoga mjesta. Vidim da vapite za mnom pa ću biti i tu - kazao je Plenković. 

VEZANI ČLANCI: 

>>> VIDEO Marija Vučković preuzela Ministarstvo okoliša

Ključne riječi

Komentara 8

RO
romobil
21:20 20.05.2024.

To je kao kad Groucho Marx kaže:" Imam ja svoje principe a ako vam se ne sviđaju imam ja i druge".... vjerodostojno 😄😄😄.

Avatar Marko
Marko
20:19 20.05.2024.

Moglo se to napraviti i sa SDP ...

RE
REYAM
23:47 20.05.2024.

Prije izbora povećati ćemo plaće biračima koliko god treba ( za razliku od prijašnjih neodgovornih Vlada), a nakon izbora povećati ćemo plaće sebi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije