Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u katoličkim školama

Biskupi pozivaju roditelje na bojkot zdravstvenog odgoja

mate unić
Grgo Jelavić/PIXSELL
15.11.2012.
u 20:08

Biskupima ne pada na um ni dirati u svetost ispovjedne tajne, kako se predviđa u izmjenama kaznenog zakona, jer se to kosi i s Ustavom i s ugovorima Vatikana i Hrvatske

Hrvatski biskupi neće dopustiti nastavu zdravstvenog odgoja u katoličkim školama, a roditelje, katehete i svećenike pozivaju da iskoriste svoje pravo i ne prihvate učenje koje je suprotno kršćanskim stavovima. I ne samo njima nego i svim vjerskim zajednicama u Hrvatskoj, koje će zajedno pružiti otpor uvođenju zdravstvenog odgoja u škole. – Radi se o pravu roditelja i mi svi roditelje moramo slušati u tome, od škole do Crkve – rekao je đakovačko-osječki pomoćni biskup mons. Đuro Hranić, koji je zatražio javnu raspravu o zdravstvenom odgoju, a od koje zasad ništa, jer se ministar obrazovanja oglušio na sve pozive iz Crkve za razgovor, pomalo čak i nepristojno ne odgovorivši niti na jedan e-mail ili pismo poslano poštom.

Biskupima ne pada na um ni dirati u svetost ispovjedne tajne, kako se predviđa u izmjenama kaznenog zakona, jer se to kosi i s Ustavom i s ugovorima Vatikana i Hrvatske. – Svećenici su, čuvajući ispovjednu tajnu tijekom stoljeća, davali i svoje živote, ostajući vjerni svome zvanju, a na to su spremni i naraštaji današnjih svećenika – rekao je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

O slučaju Dajla nisu se htjeli izjašnjavati jer su rekli da to nije pitanje HBK, nego Svete Stolice i Hrvatske, za koje se nadaju da će biti riješeno nagodbom.

>>Vraćanje Dajle državi bila je politička odluka i bila je dobra

 

Komentara 6

Avatar Vrijeme
Vrijeme
20:20 15.11.2012.

Sve kontra.

Avatar sultan46
sultan46
20:50 15.11.2012.

Nije mi jasno sto crkva gura nos u politiku ???

VE
Vexans
20:57 15.11.2012.

To jednostavno nije istina !Ovaj bombastičan naslov je jeziv.Ako bi netko koristio svoj položaj da drugima nanese štetu,ugrozi zdravlje ili ucijenom navede na zloćin treba se smatrati teškim krivičnim djelom.Koristiti autoritet postavljenjem ili dikretom za činjenje krivičnog djela treba see smatrati otežavajućom okolnošću.Ne vjerujem da se pod imenom"Zdravstveni odgoj" smije predmijevati išta što NE slijedi opću definiciju Zdravlja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije