Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera Agrokor

Oglasio se i Todorić: Da su mi pronašli i jedan euro otuđenog novca, već bih bio u zatvoru

Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
16.10.2017.
u 09:11

Pritisak politike i medijski linč koji je bez pravosuđa već donio presudu, pokrenuli su agresiju prema meni i ljudima koji, uvjeravam vas, nisu krivi, kaže Todorić

Nakon što je policija rano jutros ušla u Kulmerove dvore, na svojem blogu oglasio se i Ivica Todorić.

On kaže kako institucije pravne države u Agrokoru sigurno neće pronaći nikakva kaznena djela.

– Pritisak politike i medijski linč koji je bez pravosuđa već donio presudu, pokrenuli su agresiju prema meni i ljudima koji, uvjeravam vas, nisu krivi. Da su mi pronašli i jedan euro otuđenog i pronevjerenog novca, već bih bio u zatvoru. No to, jednostavno, nije istina. Riječ je o političkom procesu. Nisam spreman gledati i čekati da se kroz dobro poznate obrasce političkim dekretima, kao u neka mračna vremena, gomila tobožnja kriminalna količina od koje se ne mogu braniti – napisao je Todorić i dodao:

Ivica Todorić
1/55

– Sa svojim hrvatskim i međunarodnim pravnim timom spremam obranu i tužbe koje će, u sudskim epilozima, rasvijetliti i pred pravdu izvesti sve one koji su kriminalnim aktivnostima i neustavnim zakonom stvorili paravan za najveću pljačku privatne imovine u suvremenoj Europi. To ću učiniti u sljedećih nekoliko dana jer su mi teško povrijeđena ljudska prava. Pritom ću biti dostupan i institucijama pravne države, ali i saborskom istražnom povjerenstvu ili njegovim predstavnicima ako ga, kako je vjerojatno dogovoreno na subotnjem sastanku u Vladi, naprasno ukinu kako bi se prikrio kriminal i sakrila istina. Svojim ću se javnim djelovanjem i dalje boriti za istinu koja mora zaustaviti nezakonite i protuustavne radnje i premijera Plenkovića, ministra Božinovića i gospođu Dalić, koji obilato politički sponzoriraju Ramljaka i društvo iz Agrokora, a koji Hrvatskoj nanose nesagledive političke, gospodarske i financijske štete. Ni uhićenja, ni eklatantna pravna neregularnost u rasvjetljavanju svih okolnosti neće me spriječiti.

Komentara 40

CI
cicaubica
09:19 16.10.2017.

koga ti lažeš?? imao si mjesece za sakriti novac kao i dokaze.

SA
sanikol
09:58 16.10.2017.

Zar Todore misliš da nije kriminal korištenje jahte i helikoptera u privatne svrhe bez plaćanja najma firmi? To je plaćao čak i Kerum. Zar misliš da je kupovanje avio karata za ljetovanje diljem svijeta na račun Agrokora dozvoljeno. Zar misliš da je korištenje Smokvice bez plaćanja koncesije dozvoljeno. Neplaćanje dobavljačima po godinu, dvije, sastavljanje lažnih bilanci i prikazivanje dobiti radi uzimanja dividendi. Uzeo si skoro milijardu kuna dividendi jer je poslovanje bilo s dobiti (lažno). To je sve novac koji si opljačkao i to nije 1€ nego milijarde. A i kako će te uhapsiti kada si kao plaha srna (tvoj omiljeni hoby u lovu) pobjegao glavom bez obzira.

Avatar southman
southman
09:33 16.10.2017.

Stavio si ti na račun dividende iz koncerna koji je bio gubitaš čitavih 100 mil. eur-a ! Sve osim maksimalnih 15 godina zatvora bilo bi pravo čudo i da ti Šupe sudi !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije