Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPREZ

Evo što vam se može dogoditi zbog čitanja tuđih statusa na Facebooku

Facebook
Foto: Reuters/PIXSELL
08.04.2015.
u 19:51

Ljudi na Facebooku vide samo najbolje trenutke tuđih života pa im se zbog toga čini da je njihov lošiji

Čitanje o tuđim sretnim trenucima na Facebooku može dovesti do depresije, pokazala su istraživanja znanstvenika Sveučilišta u Houstonu. Znanstvenici također tvrde da se depresivnim ljudima može pomoći uskraćivanjem pristupa društvenim mrežama.

Kako prenosi Metro, dok nekim ljudima neće biti ništa od korištenja Facebooka, neki će postati opsjednuti time koliko je njihov život (naizgled) lošiji od života drugih te, posljedično, postati depresivni. Problem je u tome što korisnici Facebooka na toj društvenoj mreži vide samo najbolje trenutke tuđih života pa im se zbog toga čini da je njihov lošiji.

Znanstvenica Mai-Ly Steers napominje da to ne znači da Facebook izaziva depresiju, već da postoji povezanost između depresivnosti i puno vremena provedenog na Facebooka. Steers je napomenula da Facebook može biti posebno opasan za ljude koji već imaju emocionalne poteškoće.

>> Tinejdžerica iz Kanade ubila se nakon videa u kojem traži pomoć

>> Gledanje vlastitih fotografija na Facebooku popravlja raspoloženje

Komentara 3

Avatar Coldmachine
Coldmachine
23:48 08.04.2015.

U novinama, filmovima i na TV-u kao toga nema..

IK
ikonoklast
20:25 08.04.2015.

zato ga nemam zbog emocionalnih poteškoća

PU
pulizg
15:30 09.04.2015.

to je zlo 21 stoljeca!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije