Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
narcisoidnost ili?

Gledanje vlastitih fotografija na Facebooku popravlja raspoloženje

Facebook
Reuters/PIXSELL
18.03.2013.
u 17:02

Znanstvenici su otkrili da korisnici Facebooka uglavnom na stranice te socijalne mreže stavljaju pozitivne fotografije i statuse, a gledanje tih starih fotografija i poruka kada su depresivni ili uzrujani podsjeća ih na sretnija vremena.

Gledanje svojih starih fotografija na Facebooku može vam popraviti raspoloženje te može djelovati smirujuće poput šetnje parkom, pokazala je nova studija objavljena u časopisu "Lecture Notes in Computer Science: Universal Access in Human-Computer Interaction", donosi Daily Mail.

Znanstvenici su otkrili da korisnici Facebooka na stranice te socijalne mreže uglavnom stavljaju pozitivne fotografije i statuse, a gledanje tih starih fotografija i poruka kada su depresivni ili uzrujani podsjeća ih na sretnija vremena. Gotovo 90 posto korisnika pristupa stranici da pogleda postove na zidu, a tri četvrtine to čine kada se osjećaju tužnima. Što je više netko podložniji depresiji, to gledanje fotografija na Facebooku ima učinkovitije djelovanje na raspoloženje.

Ovo otkriće protivi se onom prijašnjem kojim se smatralo da je gledanje Facebooka loše za mentalno zdravlje.

>> I Facebook bi mogao uvesti hashatagove da ojača pretragu?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije