Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žrtva nasilja

Tinejdžerica iz Kanade ubila se nakon videa u kojem traži pomoć

amanda todd
Facebook
12.10.2012.
u 15:21

Amanda Todd u rujnu je na YouTubeu postavila video sa svojom tužnom pričom o maltretiranju na Facebooku i u školi

– Borim se da ostanem na ovom svijetu jer me svaka sitnica duboko potrese. Ne radim ovo kako bih privukla pažnju već zato da budem inspiracija. Želim pokazati da mogu biti jaka – poručila je tinejdžerica Amanda Todd (15) prije nepunih mjesec dana videouratkom koji je objavljen na YouTubeu. 

Djevojka iz Kanade u školi i na društvenim mrežama bila je žrtvom nasilja i u poruci kaže da nikad nikome ne bi napravila ništa nažao.

– Oni koji mrze, mrzit će i dalje, a ja se nadam da ću vam uspjeti pokazati da svatko od nas ima svoju priču. Budućnost svakog od nas je svijetla, samo se moramo izvući. Ja sam još uvijek ovdje, zar ne – ispisala je na karticama papira Amanda, no nije izdržala. Pronađena je mrtva. Policija sumnja da je počinila samoubojstvo. 

Jednom ju je stranac uspio nagovoriti da pokaže grudi na web-kameri, a godinu dana poslije neznanac ju je kontaktirao putem Facebooka. Prijetio je da će njezinu sliku u toplesu podijeliti sa svima, a znao je, kazala je djevojka, sve o njoj, adresu, u koju školu ide, s kim se druži. Uskoro su svi oni dobili njezinu golišavu fotografiju. 

Uslijedila su depresija, anksioznost, a na koncu se odala alkoholu i drogi te se počela samoozljeđivati rezanjem.

Iako je nekoliko puta promijenila školu, maltretiranje se nastavilo.

Komentara 7

PA
pahulja
18:02 12.10.2012.

Nadajmo se da ce onaj koji je proslijedio slike i koji je djevojku maltretirao biti kaznjen. Kreten je kriv ili je sasvim sigurno doprinijeo tome da se djevojka ubije. Pozelimo svim takvima da ih snadje slicna sudbina.

Avatar nekakav
nekakav
08:06 13.10.2012.

još jedan dokaz da za pristup internetu danas bi trebalo imati posebnu dozvlu, a i neki minimum godina. recimo, 18.. prije nema interneta. da nam djeca odrastaju normalno. jer ako mi ovo što sve ima na internetu smatramo normalnim u današnjevrijeme, netko, kome je u interesu da tako mislimo, je pobijedio, i kontrolira nas. kontrolira nas našom maloumnošću. mi danas trebamo na dnevniku čuti komentar šprajca/rakić/hlo... e da bi stvorili svoje mišljenje?! daleko smo dogurali, djecu tjeram oda se u školi igraju umjesto da uče. učitelje da daruju petice... snizili prag znanja... zbilja smo genijalci. kakva korist od razreda u kojem svi imaju petice? a u 4 srednje ne znaju riješiti 2 jedn. sa 2 nepoznanice!?

NO
Nož
15:45 12.10.2012.

A jadnici...Šta stavljate video na engleski a nema prijevoda.Ja razumijem ali drugi ne razumiju.Jel su ovo engleske ili hrvatske vijesti??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije